Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson, Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati, Türkiye-İsveç İşbirliği Birimi Başkanı Björn Jönsson, Başkonsolos Asistanı Alper Kayralci ile Ticari Koordinatör Şevin Yalçın yer aldı.

BAŞKAN SEÇER: “RESLOG İLE EKİPLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmalarda İsveç Hükümeti ile dolaylı olarak bir ilişkileri olduğunu belirten Başkan Seçer, “Özellikle kentimizin mülteci sorunu ile ilgili olarak, RESLOG ile ekiplerimiz çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar sonucunda hem RESLOG’un amaçlarına uygun, hem de belediyemizin nihai olarak amaçladığı çalışmalardan iyi neticeler aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Başkonsolos Ericson’a kentin özelliklerini anlatan Seçer, Mersin Limanı ile birlikte kentin ekonomisinin de büyümeye başladığını, Türkiye’nin 5. sırada vergi ödeyen bir kent olduğunu belirtti. Seçer, Mersin’in göçlerle büyüyen bir şehir olduğunu ve dünya için önemli bir lokasyonda olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar 200 yıllık birikimini, tecrübesini, deneyimini çok önemli bir itici güç kabul ettiğim Mersin, çok daha kısa zaman diliminde, çok daha iyi yerlere gelecek. Temelde saydığım bu 3 önemli başlık, Mersin’i daha iyi takip etmek, daha iyi irdelemek gerektiğini gösteriyor sanırım” diye konuştu.

Mersin’in, Türkiye siyaseti açısından da çok farklı bir yeri olduğuna işaret eden ve kentte her siyasi geleneği temsil eden yapılara rastlanabileceğini kaydeden Seçer, “Bu durum, kentimizde demokrasinin hangi noktalarda olduğunu gösterirken, heterojen seçmen aritmetiği içerisinde, bu koltukta oturmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor.  Bütün siyasi gelenekleri, yaşam biçimlerini, mezhepleri, meşrepleri, ayrılıkları kapsayıcı ve kucaklayıcı bir belediye başkanı olarak görev yapmaya özen gösteriyorum” dedi.

ERİCSON: “RESLOG PROJESİNDE ÇALIŞTIĞIMIZI DUYMAK BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ”

İstanbul İsveç Başkonsolusu Peter Ericson ise “Sizi ve şehrinizi tanımak gerçekten güzel ve ilginç oldu. İsveç’in Türkiye’de dört Fahri Konsolosluğu var.  Burada olmamızın temel amacı, bugün şehri daha yakından tanımak. Dolayısıyla Mersin’i tanıdığımız için ve özellikle İsveç Hükümeti ile burada yapılacak işleri de konuşabildiğimiz için çok mutluyum. RESLOG projesinde de çalıştığımızı duymak, beni çok memnun etti” diye konuştu.