İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Esenyurt ilçesindeki bir sitede göçmenlerin barındırıldığı, "şok evi" diye adlandırılan 105 ev bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Söz konusu adreslere 22 Aralık'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 101 göçmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik işlemlere başlanırken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Göçmenlerin Türkiye'de yasa dışı bir şekilde barınmalarını sağladıkları ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen Ş.K., R.K., F.E., F.T., M.G., M.İ. ve T.E.D. gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kira sözleşmesi ele geçirildi. Kendilerini göçmenlere site yöneticisi olarak tanıtan 7 kişiye göçmen başına 2 bin 574 lira olmak üzere toplamda 259 bin 974 lira idari para cezası kesildi.

Operasyon devam ettiği esnada site içerisinde tedirgin ve şüpheli hareketlerde bulunan ve kontrol amaçlı durdurulan M.Ş.'nin ikamet adresinde yapılan aramalarda ise AK-47 marka uzun namlulu silah, bir ruhsatsız tabanca, 22 mermi ve bir kılıç ele geçirildi. M.Ş. de "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan gözaltına alındı.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.