İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarının üçüncü birleşimi bugün Saraçhane'deki başkanlık binasında meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle zor günler yaşayan ve İBB ile kardeş şehir protokolü bulunan Ukrayna'nın Odessa Belediyesi'nin yardım talepleri görüşüldü.

Bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya–Ukrayna savaşı nedeniyle, İBB’nin kardeş şehri Odessa’da birçok hizmetin verilemez hale geldiği, yaşam koşullarının gün geçtikçe ağırlaştığı, toplu taşıma sisteminin işlemez hale geldiği belirtiliyor. 

ODESSA'YA İNSANI YARDIM YAPILACAK

İBB Meclisi'nde yapılan görüşmelerde, Odessa’ya insani yardımda bulunma kararı alındı.

İBB Meclisi, kentin toplu taşıma sistemine destek vermek amacıyla Odessa Belediyesi tarafından talep edilen 10 otobüsün hibe edilmesini oy birliğiyle onayladı. İETT Genel Müdürlüğü'ne ait otobüsler, AFAD Başkanlığı aracılığıyla Odessa Belediyesi’ne gönderilecek. İETT, otobüslerin işletilmesi konusunda talep olması halinde gerekli teknik eğitim desteğini de verecek.

KARDEŞ KENDE 41 JNERATÖR GÖNDERİLECEK

İBB Meclisi, aldığı bir başka kararla, yine Odessa kentine 41 jeneratör gönderilmesini kabul etti. Bu jeneratörlerle, Odessa Belediyesi tarafından kurulan merkezlerde vatandaşların telefon ve bilgisayarlarını şarj etme ve ısınma imkânı sağlanacak.