Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda olası yangınlara karşı hazırlıklı olmak için yangın tatbikatı yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Savunma ve Acil-Afet Yönetim Bürosu tarafından adliyede saat 14.00’te alarm verilmesiyle başlayan tatbikat, C1 ve C3 bloklarının tahliye edilmesiyle devam etti. Personelin ardından adliye içerisindeki çocuklar da tahliye edildi. Tatbikata İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri katıldı.

İKİ BLOK BOŞALALTILDI

Güvenlik ekiplerinin talimatlarıyla adliyenin C1 ve C3 blokları kısa sürede boşaltıldı. Görevli personel adliyenin önünde yer alan toplanma alanına götürüldü. Eğitmenler tarafından adliyenin eksi birinci katına yerleştirilen duman makineleri ile yapay duman verildi.  

SENARYO GEREĞİ MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Senaryo gereği adliyenin zemin katında mahsur kalan bir vatandaş, itfaiye ekipleri tarafından eksi üçüncü kata sarkıtılan halat yardımıyla kurtarıldı. Yine senaryo gereği eksi birinci katta yaralı vatandaş tahliye edilirken, eksi ikinci katta bulunan engelli bir vatandaş da ekipler tarafından kurtarıldı. Adliye binasının dışında bekleyen vinç ile de senaryo gereği mahsur kalan başka bir vatandaş da bulunduğu katın penceresinden kurtarılarak dışarı çıkarıldı.

Başsavcı vekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ve adliye görevlilerinin katıldığı tatbikat, görevlilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.