İranlı bazı üst düzey yetkililerin öldürülmesi sonrasında Tahran-Tel Aviv arasında gerilim üst düzeye çıktı. Hemen ardından İsrail, vatandaşlarına "Türkiye'ye gitmeyin" diyerek suikast uyarısı yaptı.

İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei’nin geçen ay evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesi sonrasında İsrail yönetimi, İran’ın olası saldırıları nedeniyle vatandaşlarına “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısında bulunmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, pazartesi günü yaptığı açıklamada İstanbul'daki vatandaşlarına “Derhal ülkeden ayrılın” demiş ve gerekmedikçe Türkiye'ye gitmemeleri konusunda vurgu yapmıştı.

Lapid ayrıca "Eğer İstanbul'daysanız derhal İsrail'e dönün, İstanbul'a uçuş planınız varsa iptal edin. Hiçbir seyahat hayatınızdan değerli değildir” demişti.

İsrail basınında son olarak yayınlanan habere göre, Türkiye'de kaçırılan bir İsrailli kaçmayı başardı.

İsrail basını ayrıca, Türkiye'nin İran'ı çok sert ve net bir dille uyardığını ve “Topraklarımızda başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin vermeyeceğiz” mesajı gönderdiğini öne sürmüştü.

Öte yandan İsrail hükümetinin “Türkiye'ye gitmeyin” uyarısına rağmen çok sayıda İsrailli tatilcinin Türkiye tatillerini iptal etmediği de öğrenildi.