İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güney ve kuzey bölgelerindeki bazı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası bölgeden alev ve dumanlar yükseldiği görüldü.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ndeki bazı noktaları vurduğu bildirildi. Görgü tanıklarından aktardığına göre, saldırıdan özellikle Refah kentinin doğusunda yer alan Matar Gazze bölgesindeki tarım arazileri etkilendi. Savaş uçakları ayrıca Gazze'nin kuzeydoğusundaki Cebel Er-Rays bölgesindeki hedefleri en az 2 roketle hedef aldı. İlk belirlemelere göre, saldırılarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

İSRAİL: FÜZE RAMPALARINI VURDUK

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gazze'de Hamas'a ait füze rampaları ile yeraltı tünellerinin savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, söz konusu saldırının Gazze'den İsrail'e atılan roket mermileri nedeniyle gerçekleştirildiği de savunuldu.

FHKC’DEN AÇIKLAMA: BİZ VURDUK

Bu arada, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, İsrail'e atılan roket mermilerinin sorumluluğunu üstlendi. Yapılan açıklamada, roket mermilerinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık atıldığı dile getirildi ve “Daha önce İsrail'i Filistin halkına yönelik saldırıları konusunda uyarmış ve bunun bedelini ağır ödeyeceğini vurgulamıştık” denildi.