İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu Cumhurbaşkanlığı'nda sundu. İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Büyükelçisi Irit Lillian’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Kabulde, Büyükelçi Irit Lillian, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sundu" açıklamasını yaptı.

4 YIL SONRA KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATANDI

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme adımları kapsamında 17 Ağustos 2022'de karşılıklı büyükelçi atama kararı alınmıştı. Böylece yaklaşık 4 yıl aradan sonra İsrail ile yaşanan kriz son bulmuştu. Bu kapsamda İsrail ilk adımı atmış, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne maslahatgüzar olarak görev yapan Irit Lillian 20 Eylül 2022'de Büyükelçiliğe getirilmişti. Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Şakir Özkan Torunlar da 12 Kasım’da Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak atanmıştı.

Şakir Özkan Torunlar, 2008-2010 yılları arasında Bangladeş, 2010-2014 arası Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği, 2017-2021 tarihlerinde Hindistan Büyükelçiliği görevlerini yürütmüştü.