Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nin çocuk okurları, Misi Yazıevi’nde İspanyol yazar Candido Paniagua Pousa ile buluştu. 

İspanya’dan gelerek Misi Yazıevi’nde roman çalışmalarını sürdüren İspanyol yazar Candido Paniagua Pousa, Üçevler Kütüphanesi’nin küçük okurlarıyla bir araya geldi. Çocuklara İspanyolca renkler ve sayıları öğreten yazar, çocuklardan da renklerin ve sayıların Türkçe okunuş ve yazılışlarını öğrendi. Buluşmada Pousa, çocuklara İspanyolca bir şarkı da söyledi. Etkinliğin ardından açıklama yapan İspanyol yazar; Türkiye’ye geliş sürecini, Misi, Nilüfer ve Bursa hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Pousa, şunları söyledi:

“Misi’nin ve şehrin sokaklarında kendimle baş başa kalabilmek, kaybolup yürüyebilmek benim yaratıcılığımı fazlasıyla artırdı. Türkiye’ye ilk kez geldim. İlk kez yazma amacıyla ülke değiştirdim. Misi’de doğanın içinde, tarihi dokuyu hissettim. Misi, Nilüfer ve Bursa’nın birçok noktasını gezdim. İnsana çok fazla ilham veren bir kent. Buradan aldığım ilhamla Misi Yazıevi’nde roman çalışmamı sürdürüyorum.”