En önemli gelir kaynaklarından biri turizm olan İspanya’da güvenlik güçleri hem vatandaşları hem de turistleri uyararak yeni bir dolandırıcılık yönteminin ortaya çıktığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, dolandırıcıların 2 Euro ile madeni 1 TL’nin birbirine çok benzediğini ve dolandırıcıların da bu yöntemi kullanarak para üstü verirken Euro yerine TL’yi “araya karıştırdığına” vurgu yapıldı.

“PARANIN ÜZERİNE DİKKATLİ BAKIN”

1 Türk Lirası’nın değerinin 2 Euro karşısında düşük olduğuna dikkat çekilirken madeni 1 Türk Lirası ile dolandırıcılık yönteminin İspanya genelinde yaygın olduğu belirtildi. İspanyol jandarma birimleri “Turistler, para üstü olarak aldıkları madeni paranın Avrupa’da kullanılan euro cinsinden olduğuna dikkat etmeli” açıklamasını yaptı.

Öte yandan İspanyol yetkililerin açıklamalarını haberleştiren İngiliz medyası, “1 Türk Lirası, 2 Euro’ya çok benziyor. İkisinin de ortası altın sarısı ve kenarları gümüş renkli. Fakat benzerliklerine rağmen 2 euro, Türk Lirası’ndan çok daha değerli” ifadesine yer verdi.

İngiliz The Express gazetesi de, “Tatilciler paranın bir yüzünden İspanyol bir kişiyi görmeli ya da Euro yazısını görmeli. Türk Lirası’nın bir yüzünde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi var” hatırlatmasını yaptı.