İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü "kasetlerini patlatırız" diye tehdit eden Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşılan açıklamada, "Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun Ustaosmanoğlu ailesi ve cemaat adına açıklama yapma yetkisi yoktur." denildi. 

İsmailağa Cemaati’nde, cemaatin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca'nın ölümünün ardından başlayan tartışmalarda yeni bir aşamaya geçildi. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Sadettin Ustaosmanoğlu’nun bir video paylaşımıyla “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye 'kasetlerini yayınlarız' imalarıyla saldırmasının ardından Cübbeli Ahmet sessizliğini bozmuştu.

HalkTV’den İsmail Saymaz’a konuşan Cübbeli Ahmet, kendisinin şeyhlik iddiasının olmadığını, İsmailağa Cemaatinden ise ayrı durduğunu söyledi, “Ama cemaat çıkıp bu adam (Sadettin Ustaosmanoğlu) kimin adına konuşuyor, açıklamalı? Cemaat adına mı konuşuyor” demişti.

Cübbeli Ahmet’in bu açıklamaları sonrası İsmailağa Cemaati’nin “İstişare Heyeti” adı verilen bir heyet sosyal medya üzerinden ve web sitesinde yazılı açıklama yaptı ve Cübbeli Ahmet'i savundu.

"CEMAATİMİZ İÇİNDE POST KAVGASI VARMIŞ GİBİ"

Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun "akrabalıktan mütevellit" soyadı birlikteliğinden hareketle cemaatle ilişkilendirmeye yönelik ısrarlı açıklamaların reddedildiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi'l-kıyam muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak'tan niyaz ederiz."

CÜBBELİ AHMET: KASETLERİ YAYINLAMAYAN MELUNDUR

Saadettin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'e yönelik, "Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur" demiş, Cübbeli Ahmet de "Kasetleri yayınlamayan melundur" açıklaması yapmıştı.