Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, depremden sağ kurtulan 90 yaşındaki Vahide Yıldız, çadırda kalıyor. Depremzede Yıldız Ailesi, anneleri Vahide Yıldız’ı hastaneye götürecek imkanları olmadığını belirterek, yardım istiyor.

“DURUMU GİTTİKÇE KÖTÜYE GİDİYOR. DOKTORA GÖTÜREMİYORUZ”

Vahide Yıldız’ın kızı Leyla Yıldız, annesinin durumunu hakkında, “Durumu gittikçe kötüye gidiyor. Doktora götüremiyoruz. Kaldırsak bir yanları kırılıyor. Bu sefer bağırıyor, çağırıyor ‘Allah’ım yeter benim çektiğim’ diyor. Kaldıramıyoruz, depremden sonra böyle oldu daha kötü oldu” dedi. Leyla Yıldız depremde 90 yaşındaki annelerinin dışarıya çıkartmakta güçlük çektikleri belirterek, “Eşim sırtına aldı getirdi” dedi.

“YOK GÖTÜREMİYORUZ. HİÇ GELMEDİLER. İMKANLARIMIZLA AĞRI KESİCİ FALAN ALIYORUZ”

Leyla Yıldız, yetkililerin sorunu çözmek için bir girişimi olup olmadığı ile ilgili olarak; “Yok, götüremiyoruz. Hiç gelmediler. İmkanlarımızla ağrı kesici falan alıyoruz. Bez lazım oldu, daha önce bağlamıyorduk enkazdan sonra mecburen bağlamak zorunda olduk. İyi olur bir kontrol etseler” diye konuştu.

“KİMSE YOKTU NE AFAD’I GELDİ, NE KIZILAY’I GELDİ, NE BELEDİYE BAŞKANI GELDİ”

Yıldız ailesinin çadırlarının bulunduğu bahçede çadırı olan bir başka depremzede ise “7 kişiyiz burada. Çadırda nasıl geçer? Kimse yoktu ne AFAD’ı geldi ne Kızılay’ı geldi ne Belediye Başkanı geldi ne de Emniyet geldi… Acımızdan, susuzluğumuzdan oturduk kaldık karın içinde. Belli noktalara geldiler. Bizim buraya gelmediler” dedi.

“İNSAN İSTER İSTEMEZ HAVA SOĞUK OLUNCA ACIKIYOR”

Nihat Yıldız ise “İlk gün akşama kadar hiçbir Allah’ın kulu gelmedi, en büyük sıkıntımız suydu. Bir de insan ister istemez hava soğuk olunca acıkıyor. O gün sadece 09.00-10.00 gibi bir polis arkadaşlar geldi birer tane kek, bir de meyve suyu verdiler” diye konuştu.