İşten çıkarılan evde sağlık ve bakım hizmeti işçileri, 18 gündür direniyor. İşçilerden Sevgi Esen, “Hakkımızı alana kadar geri adım atmayacağız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) bağlı Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Birimi’nde taşeron olarak çalışan 31 işçinin işine 21 Temmuz’da son verildi. İşe iade talebiyle başlattıkları direnişlerini sürdüren işçiler, bugün de İZBB önünde eylemdeydi. 

Burada işçiler adına açıklama yapan Sevgi Esen, 5 yıl boyunca emek verdikleri işlerinden bir Whatsapp mesajıyla çıkarıldıklarını belirtti. 18 gündür direndiklerini kaydeden Esen, "Önce bize sözler verildi. Mülakata çağırdılar ve işimizi geri alacağız sandık. Hakkımızı veriyormuş gibi yaptılar, sonra sözlerinin üzerine yattılar. Buradayız ve hakkımızı alana kadar da burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

'İŞİMİZİ İSTİYORUZ'

İnsanca, güvenceli koşullarda çalışmak istediklerini yineleyen Esen, şöyle devam etti: "İnsanca geçinmek istiyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Sorunumuzu çözecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesidir. 5 yıldır boyunca hizmet ürettiğimiz kurum İZBB'dir, çözümü buradan bekliyoruz. Bundan bir adım geri atmayacağız. Direnişte bulunan 31 arkadaşımızın hepsi, güvenceli koşullarda iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."