AKP’ye yakınlığı ile bilinen Akit gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den istifasının ardından Şanlıurfa'da bir AKP milletvekilinin daha istifa etme noktasında olduğunu anlattı.

BİR ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ DAHA İSTİFAYA YAKIN

İstifası gündemde olan ismi açıklamayan Yakışıklı, o ismin istifa için kulis yaptığını öne sürdü.

Yakışıklı, "Yerel siyaset anlamında Şanlıurfa’daki AK Parti’li siyasetçilerle Fakıbaba arasında anlaşmazlık olduğunu söylediler. Şanlıurfa’da AK Parti içerisinde belki bir vekilin daha istifa etme noktasında çalışmalar olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

OKTAY VURAL İDDİASI

Öte yandan, Cumhuriyet'in haberine göre İYİ Parti'ye katılacak isimler arasında MHP'li Oktay Vural'ın da adı geçiyor.

İYİ Parti’ye katılımlar sürerken yeni isimlere partide kritik görevler veriliyor. Geçen mayısta İYİ Parti’ye katılan emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez de geçen hafta partiye katıldı ve genel başkan başdanışmanı oldu. İYİ Parti bu hafta ise Türk dünyasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Kürşad Zorlu’yu saflarına kattı. Zorlu, partide de iki yıl önce lağvedilen sözcülük görevine getirildi.

İYİ Parti’ye “iktidarı rahatsız edecek” katılımların devam edeceği belirtilirken “sıradaki ismin MHP’li Oktay Vural olabileceği” ifade ediliyor