İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Kasım ayı iş cinayetleri raporunu yayınladı. Rapora göre; Kasım ayında en az 164, yılın ilk 11 ayında ise en az 2017 işçi yaşamını yitirdi.

Raporda, Kasım ayında hayatını kaybedenlerin 149’unun ücretli, 15’inin ise kendi hesabına çalıştığı kaydedilirken; 11 ayda yaşamını yitiren emekçilerin ise 1722’sinin ücretli, 295’inin de kendi hesabına çalıştığı aktarıldı.

57 ÇOCUK, 23 KADIN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kasım ayında yaşanan iş cinayetlerinde 23 kadının da yaşamını yitirdiğinin ifade edildiği raporda, şıu bilgiler paylaşıldı:

"Kasım ayında 141 erkek işçi yaşamını yitirdi. Kasım ayında 7 göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti. Ölümler en çok inşaat, sağlık, ticaret işkollarında gerçekleşti. Kasım ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 7’si ise sendikalı işçi. En fazla ölüm nedenleri Covid-19, yüksekten düşme gibi nedenler oldu. Kasım ayında 3 çocuk çalışırken hayatını kaybetti. Çocuk işçiler tarım ve gıda işkolunda çalışıyordu. Yılın ilk on bir ayında ise hayatını kaybeden 2 bin 17 emekçinin 57’si çocuk işçi."

EN ÇOK İŞ CİNAYETİ İSTANBUL'DA YAŞANDI

65 yaş üstü 8 işçinin de hayatını kaybettiğinin aktarıldığı raporda, en çok iş cinayetinin İstanbul, Kocaeli, Ankara gibi şehirlerde yaşandığına dikkat çekildi.