İstanbul Kartal Belediyesi'nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler, belediyeye 27 Ekim’e kadar süre tanıyarak, grev kararını belediye girişine astı.

İstanbul Kartal Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması bir araya gelen Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyeleri, belediye binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada sık sık, “Sözleşme hakkımız, söke söke alırız” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

GREV UYARISI YAPILDI

İşçiler adına 9 aydır belediye ile görüştüklerini belirten Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, salgın nedeniyle görüşmelerin uzadığını aktardı. Belediye ile anlaşamadıklarını dile getiren Arıkan, yasal hakları olan grev kararını asmak için bugün bir araya geldiklerini söyledi. Hizmet üreterek, karşılığını almak istediklerini kaydeden Arıkan, enflasyon oranının altında kalmayacak zam oranı talep ettiklerini ifade etti. Kadıköy, Kartal ve Ataşehir belediyesinde çalışan 7 bin 500 işçinin ruhu ile bugün belediye önünde olduklarını dile getiren Arıkan, "Mücadeleyi beraber yürütüyoruz. Ya bu işi masada bitireceğiz ya da bu işin sonu yasal hakkımız olan grev" uyarısında bulundu.

“27 EKİM’E KADAR ZAMANIMIZ VAR”

Amaçlarının “grev sopası sallamak” olmadığını vurgulayan Arıkan, belediye yetkililerine seslenerek, "27 Ekim'e kadar zamanımız var. Görüşmeye her zaman açığız. Gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu, bizim için fark etmez. İşçilerin kabul edeceği her teklife açığız" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından işçiler alkışlar ve sloganlar eşliğinde grev kararını belediye binasına astı.