Haber: Sabri Kırdar

İşçi Filmleri Festivali'nin Antalya ayağı başlıyor. Festival Komitesi bugün düzenlediği basın toplantısı ile festival hakkında bilgi verdi. Komite adına açıklamalarda bulunan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, "Antalya’da geçen yıl pandemi nedeniyle yapamadığımız festivalimizi, bu yıl mütevazi bir çalışmayla açık havada yapılacak olan açılış ve gösterimlerle gerçekleştireceğiz. Bu yıl 16’ncısını düzenlediğimiz Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), dünyadan ve Türkiye’den emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİQ+’ların, gençlerin mücadelesini anlatıyor ve yaşanılan haksızlık ve adaletsizlikler için “Hangi Kadraja Sığar” sorusunu yöneltiyor” dedi.

"HANGİ KADRAJA SIĞAR?"

İşçi Filmleri Festivali'nin Türkiye açılışının pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz 1 Mayıs'ta çevrimiçi olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Geleneksel olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da Mayıs başında başlayan festivalimiz, yıl boyunca diğer kentleri de gezer ve her ilde o yerin emek ve demokrasi güçlerince düzenlenirdi. Ancak iki yıldır pandemi nedeniyle bu akışta aksamalar yaşanıyor" denildi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin dünyadan ve Türkiye’den emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİQ+’ların, gençlerin mücadelesini anlattığını ve yaşanılan haksızlık ve adaletsizlikler için “Hangi Kadraja Sığar” sorusunu yönelttiğini vurguladı. Prof. Dr. Şahin, şunları kaydetti: "Esas beklentimiz işçilerin hem ülke içinde hem de dışındaki kendi sınıfından insanlarıyla iletişim kurmalarını sağlamak. İşçiler neredeyse bütünüyle sınıf dışı ideolojiler tarafından esir alınmış durumda. Ülkemiz işçi sınıfının/işçilerinin kendi gerçeklikleriyle yüzleşmelerine yardımcı olmanın bu dejenerasyonun etkisizleştirilmesine kısmen de olsa katkı sunacağını düşündük. Bu festivali düzenlerken gerçekleşmesini istediğimiz diğer bir konu da sinema dünyasında “sosyal gerçekçilik” akımının yeniden değer bulmasına katkı sunmak."

2006 yılından beri sponsorsuz, yarışmasız ve ücretsiz olarak düzenlenen festivalin Türkiye düzenleyicileri arasında Birleşik Metal İş, SİNE-SEN, Dev Sağlık-İş, Basın-İş, Türk-İş, TEZ-KOOP-İŞ, Tek Gıda-İş, SES, Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, Sendika.org bulunuyor. Antalya’da ise festival komitesinde DİSK-Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi yer alıyor.

Ayrıntılı bilgi için:

  • www.iff.org.tr
  • facebook.com/iscifilmlerifestivali
  • twitter.com/iscifilmfest
  • instagram.com/iscifilmleri

Festival filmleri ve canlı yayınlar için: 

  • http://youtube.com/c/işçifilmlerifestivali