Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı’nın (TÜSİAV) da katılımıyla düzenlenen yemekte iş insanlarına seslenen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve ekonomik yapıdaki önemine değindi. Başkan Yaşar, şunları söyledi:

“ÜLKECE BU ZOR GÜNLERİ HEP BERABER AŞACAĞIZ”

“Ben de esnaflıktan geldiğim için kaynakları ve parayı kullanmanın ne kadar önemli olduğunu bilirim. Ülkemizin parayı kendi parası gibi kullanacak idarecilere ihtiyacı var. Kaynaklarını verimli kullanan devletler ayakta kalır. Ankara ticaretinin yüzde 41’i Yenimahalle’de yapılıyor. Ben de esnaf olduğum, esnaflıktan geldiğim için kendi yaşadığım sorunları sizlere yaşatmamak için elimden geleni yaptım, yapıyorum. Bürokratların esnafa bakış açısını en iyi bilenlerdenim. Ülkece bu zor günleri hep beraber aşacağız.

“BİR ÜLKEDE STK’LAR NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA EKONOMİ DE O KADAR GÜÇLÜ OLUR”

Sivil toplum örgütlerinin her ülke için büyük değeri vardır. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde STK’lara büyük önem verilir. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru siyasi partiler olsa da demokrasiyi güçlendirmek STK’ların görevidir. Kuruluş amacına hizmet eden, eleştiri hakkını kullanan ve siyasetçiyi yanlış yaptığı zaman uyaran sivil toplum kuruluşları ülkenin gelişmesine katkı sunmaktadır. 14 yıldır sivil toplum kuruluşlarına ve hemşeri derneklerine yetkimiz dahilinde tam destek veriyoruz. Bir ülkede STK ve iş insanları ne kadar güçlü olursa ekonomi ve sosyal yapı da o kadar güçlü olur.”

Etkinlik sonunda TÜSİAV Platformu üyeleri de Başkan Yaşar’a günün anısına hediye verdi.

TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, “Fethi Başkan göreve geldiği günden bu yana sivil toplum kuruluşlarına, sanayici ve iş insanlarına tam destek veriyor. Derneklere ve STK’lara yaptığı desteklerden ve sunduğu katkıdan ötürü Fethi Başkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi her sıkıntılı süreçte derneklerin ve vakıfların yanında olmuş bir belediye başkanıdır” diye konuştu.