Rıza Martaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşlara dikkat çekmek için Sinop’tan Hatay’a yapacağı bin 100 kilometrelik koşusuna bugün başladı. Geçtiği şehirlerde depremzedeler için yardım toplamayı hedefleyen Martaş, Karadeniz’den aldığı bir şişe deniz suyunu Akdeniz’e dökecek.

"DEPREMDE ZARAR GÖREN DOSTLARA DESTEK OLMAK İSTİYORUM"

Rıza Martaş, koşuya ilişkin şunları söyledi:

"Sinop’tan Hatay’a, tamamen farkındalık yüklü bir koşu. Sinop’tan 23 Mart’ta yola çıkıyorum. Bir ay süren bir koşu olacak. Bin 100 kilometre bir koşu olacak. Koşunun tek amacı ve hedefi var; depremde zarar gören dostlarımıza destek. Koşarken onlar için destek topluyor olacağım. Onlara elimden geldiğince oradaki sürecin devam ettiğini ve bir gün değil her gün onlara destek olmamız gerektiğini anlatacağım, yoldaki insanlara. Bağış toplayıp kuzeyden güneye, yani Sinop’tan Hatay’a, daha önce Van’dan İzmir’e, doğudan batıya yaptığım gibi bir iyilik köprüsü oluşturacağım. Bu iyilik köprüsünden beraber geçeceğiz. Bu gurur hepimizin olacak. Ben, burada sadece elçiyim. Elimden geldiğince buna destek olmak istiyorum. Bana destek olurlarsa çok sevinirim. Şu an deprem bölgesine birçok takviye gitti ama önemli olan oradaki sağlık, oradaki temizlik, su. İnanılmaz derecede hijyen sorunu olduğundan dolayı, buraya değinen bir dernek adına koşmak istedim. Ondan dolayı Hayata Destek Derneği için koşuyorum. Karadeniz’den bir şişe su dolduracağım. O suyu Hatay’da Akdeniz’e boşaltacağım ve iki medeniyet şehrini, Sinop ve Hatay’ı bir araya getirmiş olacağım. Bu, iyilik köprüsünün tamamen bir temel taşı olacak. O sular karıştığı zaman her şeyin güzel gideceğini düşünüyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bu koşuyu bitirmek istiyorum. Tek amacım o."

"TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMAK ADINA BÖYLE BİR ÇABA İÇERİSİNDE"

Martaş’ın koşusunu destek veren Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ise şöyle konuştu:

"Rıza Martaş, 23 Mart günü Sinop’tan Hatay’a bir koşuya başlayacak. Buradan, bir ay sürecek koşunun sonunda Hatay’a ulaşacak. 23 Nisan günü Hatay’da olacak. Bir ay boyunca onu biz de yakından takip edeceğiz. Sevgili Rıza Martaş, burada deprem bölgesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek, oradaki insanların sesi soluğu olmak için bu koşuya başladı. Az önce de Türkiye’nin en kuzey ucundan, Karadeniz’den bir şişe deniz suyu verdik ona. Şişeyi buradan götürecek ve Karadeniz’in suyunu Akdeniz’in suyuna kavuşturacak. Oradaki insanlara dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına böyle bir çaba içerisinde. Kendisini kutluyorum, kendisini burada misafir etmekten de son derece mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum."