Tayraş Baz Yağ Rafinerisi A.Ş, iş cinayetinde yaşamını yitiren çalışanı makina mühendisi Emre Şimşek’i suçladı, Politeknik’e haberin kaldırılması istemiyle ihtarname yolladı.

BUHAR KAZANININ PATLAMASI SONUCU

Bilecik Osmaneli’de Tayraş Baz Yağ Rafinerisi’nde 27 Haziran’da buhar kazanının kapağının patlaması sonucu makina mühendisi Emre Şimşek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Tayraş Baz Yağ Rafinerisi A.Ş, iş cinayetini haber yapan Politeknik’e ihtarname yollayarak haberin yayından kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

“PATLAYAN KAZANI KONTROL ETMEYE KENDİ İNİSİYATİFİ İLE GİTTİ" 

Tayraş Baz Yağ Rafinerisi A.Ş, yaşamını yitiren Emre Şimşek’in basınçlı kabın kurulum çalışmalarını kendi inisiyatifi ile kontrol etmek istediğini belirterek iş cinayetinde sorumlulukları olmadığını iddia etti. İş cinayetinde Şimşek’i suçlayan şirket, konuyla ilgili Politeknik’in yaptığı haber içeriğinin maksatlı olduğunu belirtti. Tayraş “haber içeriği vefat eden mühendisimizin aziz hatırasına, ailesine, yakınlarına, çalışma ve sosyal arkadaşlarına, biz mesai arkadaşlarına ve şirketimize uygun değildir” ifadelerini kullandı.

"MESLEKTAŞIMIZI SUÇLAYACAK KADAR İLERİ GİDİYORLAR"

Konuyla ilgili konuşan Politeknik YK Başkanı Ersin Kiriş şöyle açıklama yaptı:

"Çalışma ortamının güvenliğini sağlama sorumluluğu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na göre işverendedir. Tayraş Firması, montajın farklı bir şirket tarafından yapıldığını, yaşamını kaybeden meslektaşımız Emre Şimşek’in de kendi kararıyla basınçlı kabın montaj alanına girdiğini belirterek iş cinayetinin sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. Üzerine bir de konunun haber yapılmasından rahatsız olup kaldırmamızı talep ediyorlar. Meslektaşımızı suçlayıp, haberin kaldırılma talebini de ‘aziz çalışanımızın hatıraları için’ şeklinde gerekçelendirecek kadar ileri gidiyorlar."

"MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Hem kaybettiğimiz meslektaşımız, meslektaşlarımız için hem de çalışma yaşamında sağlıklı, güvenli iş ortamı yaratmak için bu mücadeleyi sürdüreceğiz.