Interpol üzerinden "kırmızı bülten" ile aranan ve dün İstanbul'da gözaltına alınan İranlı rap şarkıcısı Tataloo hakkında tutuklama kararı olmadığı aktarıldı. İran'ın Tataloo'nun iadesini istediği belirtilirken, emniyetten yapılan açıklamada, henüz bu yönde bir karar olmadığı ve vize sorunu sebebiyle gözaltında olduğu belirtildi.

Gerçek adı Amirhossein Maghsoudloo olan ve dün İstanbul Fatih'te gözaltına alınan İranlı rap şarkıcısı Amir Tataloo için tutuklama emri olmadığı belirtildi. Emniyet, Tataloo'nun vize ihlali nedeniyle gözaltına alındığını, ancak henüz sınır dışı edilme kararı verilmediğini duyurdu.

İRAN, "GENÇLERİ UYUŞTURUCUYA ÖZENDİRMEK"LE SUÇLUYOR

Tataloo, İran'da popüler ama politik açıdan tartışmalı bir figür olarak tanınıyor. Tataloo'nun, bir dönem İran hükümetine destek verdiği, ahlak polisi tarafından tutuklanmasının ardından ise sert eleştiriler yönelttiği belirtiliyor. İran haber ajansı ISNA'nın açıklamasına göre, İran polisi Tataloo'yu "gençleri uyuşturucu kullanmaya teşvik etmekle" suçluyor.

SERBEST BIRAKILMASI İÇİN 217 BİNDEN FAZLA İMZA ATILDI

Interpol üzerinden "kırmızı bülten" ile aranan ve dün İstanbul Fatih'te gözaltına alınan Tataloo'nun Şubat ayında vereceği bir konser için İngiltere'ye gitmeye hazırlandığı belirtildi. Tataloo, dün sosyal medya hesabında kelepçeli bir fotoğrafını yayınladı. Tataloo'nun serbest bırakılması talebiyle hazırlanan change.org kampanyasına ise saat 14.30 itibariyle 217.319 kişi tarafından imzalandı.

"İRAN'A TESLİM EDİLİRSE NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL"

Iran International'a konuşan Tataloo'nun sosyal medya yöneticisi, "Amir İran polisine teslim edilirse, ne olacağı belli değil" dedi.

MUHAFAZAKÂRLARA ÖNCE DESTEK, SONRA ELEŞTİRİ