Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs'ün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Bakü'de okuduğu şiir nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasının ardından, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend bu akşam Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend bu akşam Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi Ferazmend'e, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in tweetine, sonrasında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs'ün İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "mesnetsiz iddiaların" ortaya atılmasına ve böylece "İran'da Türkiye'ye yönelik nefret kampanyasının açılmasına" tepki dile getirildi.

"TÜRKİYE'NİN HEDEF ALINMASI KABUL EDİLEMEZ"

Kaynaklar, Ferazmend'e, söz konusu iddiaların toptan reddedildiği, "İran tarafının Türkiye'yle ilgili herhangi bir konuda rahatsızlık duyması halinde bunu iletebileceği kanallar varken, bizzat İran Dışişleri Bakanı Zarif tarafından Twitter yoluyla mesnetsiz şekilde Türkiye'nin hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini" ifade etti. Ayrıca, "bu yaklaşım tarzının, Türkiye ile İran arasındaki yakın ilişkilerle de uyumlu olmadığı ve sadece bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelere hizmet edeceğini" kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Azerbaycan’da düzenlenen Zafer Günü kutlaması’nda yaptığı konuşmada Bahtiyar Vahapzade’ya atfedilen Aras Nehri için yazılmış şiirden bir kesit okudu. İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif ise, İran’ın Azerbaycan vilayetlerinin İran’dan ayrılığına ithafen şeklinde algılanan şiire sert tepki gösterdi.