İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Newsweek'e verdiği demeçte, "İran'ın bakış açısına göre, askeri seçeneğin herhangi bir düzeyde kullanılması, ABD'nin savaşa girmesi anlamına geliyor. İran, şimdilik böyle bir olasılığı zayıf görüyor."

Haber kaynağının bildirdiğine göre Tahran ayrıca, ABD'nin "yanlış hesaplar yapıp bir savaş başlatması" halinde, böyle bir çatışmanın "bölge ve dünya için" sonuçlarından Washington'un sorumlu olacağını söyledi. Misyonun aktardığına göre, böyle bir durumda İran kendi güvenliğini sağlayabilecek ve ülkenin çıkarlarını savunabilecek durumda olacak.

Medya kuruluşunun bildirdiğine göre, Washington şimdiye kadar İran'a yönelik son saldırıyla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti. 

Bir Pentagon sözcüsünün medya tarafından aktarıldığına göre, "Basında çıkan haberleri gördük, ancak hiçbir ABD askeri gücünün İran içinde saldırı veya operasyon gerçekleştirmediğini doğrulayabiliriz. Durumu izlemeye devam ediyoruz, ancak verecek başka bir şeyimiz yok."

İran dışişleri bakanı Hossein Amir-Abdollahian, "korkakça bir insansız hava aracı saldırısını" kınadı. Tahran ayrıca "barışçıl bir nükleer program" konusundaki ilerlemesini durdurmayacağını da söyledi.  

Al Jazeera Pazartesi günü İranlı bir yetkiliye dayanarak, ön verilerin İsrail'in son İsfahan saldırısına karıştığına işaret ettiğini bildirdi. 

İranlı yetkiliye göre, İsfahan'ın merkezindeki askeri atölyeye saldıran insansız hava araçları, İran topraklarından, saldırı bölgesine yakın bir yerden fırlatılmış olabilir.