İran'da Jîna Mahsa Amini'nin “ahlak polisi” tarafından katledilmesinin ardından başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemler, 18'inci gününde devam ediyor. Pek çok kişinin yaralandığı ve öldürüldüğü protestolarda Hengaw İnsan Hakları Örgütü, gözaltında kaybedilen kişilerin bilgilerini günlük olarak yayınlamaya devam ediyor. 17 yaşındaki Nika Shakarami de 10 gün önce bir eylem sırasında kaçırılmıştı. Shakarami, Tahran'da bir hastane morgunda burnu ve kafatası kırılmış halde bulundu. 

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN KAÇIYORDU

The Telegraph haberinde Shakarami’nin arkadaşıyla yaptığı son telefon görüşmesinde, güvenlik güçlerinden kaçtığını bildirdi. Uluslararası basında yer alan haberlere göre Shakarami’nin ailesi, cenazeyi teşhis etmek için morga gittiklerinde ailenin kızlarının bedenini görmesine izin verilmedi. Sahakarami’nin yüzü, ailesine yalnızca birkaç saniyeliğine gösterildi. Hastane raporunda Shakarami’nin başına ağır bir cisimle birçok kez vurulduğu, copla dövüldüğü, burun ve kafatasının kırıldığı belirtildi.

CENAZE KAÇIRILDI

Ailenin BBC Persian'a verdiği demece göre Shakarimi'nin ailesi, kızlarını babasının memleketi olan Khorramabad'da toprağa vermeyi planlarken Shakarimi'nin bedeni hastane morgundan kaçırıldı. Cenaze, aileden gizli bir şekilde Tahran'a 40 kilometre uzaktaki bir köye gömüldü. Olayın ardından yüzlerce kişi Khorramabad Mezarlığı'nda toplanarak, dini lider Hamaney ve hükümet aleyhinde sloganlar attı.

ARKADAŞI ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Shakarimi'nin kaybolduğuna dair sanal medyada paylaşım yapan arkadaşı, evi basılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşı, güvenlik güçlerinin eylemlere katılmaya devam etmesi durumunda kendisini de öldürmekle tehdit ettiklerini  aktardı.