Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram ile ilgili şikayetlerde 2021 yılında yüzde 224 artış yaşandığı kaydedildi.

EN FAZLA ŞİKAYET EDİLEN KONU HESAPLARIN ÇALINMASI

DHA'nın sikayetvar.com verilerinden aktardığına göre, platformla ilgili en büyük şikayetler hesapların çalınması ve müşteri temsilcisine ulaşılamaması oldu.

2021 YILINDA 10 BİNE YAKIN ŞİKAYET

4,20 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunan ve Facebook ile YouTube’un ardından en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olan Instagram'da geçen yıl 3 bin 500 civarında olan şikâyet sayı 2021 yılında 10 bine yaklaştı. 
Bir önceki yılın aynı dönemiyle son 3 aylık şikâyet artışları incelendiğinde, şikayetlerin yüzde 101 arttığı belirtildi.

Instagram’da en çok şikayet edilen konular şu şekilde sıralandı:

“Hesabın çalınması ve çalınan hesabın kapatılmaması. Hesaba giriş yapamama. Bazı özelliklerin kullanılamaması (Reels, müzik ekleme v.s). Hesabın bazı uygulamalara kısıtlanması (canlı yayın, takip engeli v.s) Hesabın haksız ve nedensiz kapatılması. Süresi dolduğu halde engelin/kısıtlamanın kalkmaması. Kişi adına bilgi olmadan sahte/fake hesap açılması. Çok sık 'akış yenilenemedi' hatası almak. Hesabın eski sürümde kalıp güncelleme gelmemesi.”