HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Türkerler Holding’in yüklenici firmasında çalışan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi 13 işçi, ücretlerini alamadıkları için 20 Aralık’ta bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eylemin sonucunda işçilerin ödenmeyen ücretleri ödenirken, ek mesaileri ise ödenmedi. Firmanın elektrik bölümünde çalışan işçiler, bunun üzerine Ankara’dan İstanbul’a gelerek, Levent’te bulunan Türkerler Holding İstanbul Şubesi önünde eylem başlattı. 

SENDİKALARDAN VE PARTİLERDEN DESTEK

Verilmeyen ek mesaileri için Ankara’dan İstanbul’a gelerek, direniş başlatan işçilere HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Dev Yapı-İş, DİSK Enerji Sen, DGD Sen, Kaldıraç, Devrimci Partili İşçiler, DİSK Limter-İş, DİSK Basın-İş, DİSK Dev Turizm-İş, PTT-Sen, Umut-Sen,  Dev Tekstil-iş de destek verdi. İnşaat-iş yöneticisi Yunus Özgür işten çıkarılan arkadaşların ihbar ve kıdem tazminatlarını almak için direniş başlattıklarını direniş sonunda bu haklarını aldıklarını söylerek sözlerine başladı.

kadınlar-4

"TÜRKERLER HOLDİNG SUÇ İŞLİYOR"

Türkerler Holding’in ek mesaileri gasp edip ödemediği için Holding önünde direnişe devam ettiklerini ve haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini duyuran Özgür, Ankara’da Türkerler Holding çalışanı 2000 işçinin 45 saat üzerinde fazla mesailerin ödenmediğini belirterek holdingin yasa dışı çalışma koşullarına dikkat çekti. Şantiyelerde 45 saat üstü çalışmanın üstü örtük bir kanun olduğunu belirten Özgür, "Bu direnişle bunu da yıkacağız" dedi.

İNŞAAT-1

"DEVLET İHALELERİNİ YANDAŞ SERMAYEYE KAYNAK OLARAK AKTARIYOR"

HDP Milletvekili Musa Piroğlu iktidarın 20 yıllık iktidarı boyunca ülkeyi bir şantiyeye çevirdiğine dikkat çekerek konuşmasına başladı. Ükeyi şantiyeye çeviren iktidarın şantiyeleri de cehenneme çevirdiğini vurgulayan Piroğlu, devlet ihalelerinin yandaş sermayeye kaynak olarak aktarıldığını belirterek "5'li inşaat çetesi halkın malını yağmalayarak zengin oldu, halkın hazinesi bu çeteye peşkeş çekildi" diye konuştu.

PİROĞLU: "HAYATINI KAYBEDEN İNŞAAT İŞÇİLERİNİN KANI VAR"

"20 yıldır ülkeyi yağmalayan bu çeteler vergi vermedikleri gibi işçinin emeğine de sömürüyor" diyen Piroğlu bütün tünel, hastane inşaatlarında hayatını kaybeden inşaat İşçilerinin kanının olduğunu söyledi. İnşaat işçilerinin bütün şantiyelerde direniş başlattığına dikkat çeken Piroğlu "Birleşerek kazanacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"İKTİDARIN BÜTÜN KORKUSU TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE DİRENEN İŞÇİLERİN BİRLEŞMESİ"

Açıklamada söz alan DGD-Sen Başkanı Neslihan Acar ise "Bu ülkede bir tane iş yasası bir tane işyerinde bile uygulanmıyor. Yıllardır işçiler tazminatlarını, haklarını almak için işyeri önlerinde, mahkemelerde direniyor. İktidarın bütün korkusu Türkiye’nin her yerinde direnen bu işçilerin birleşmesi" dedi. Türkerler Holding’in penceresinden çekim yapan kişiye seslenen Acar, "Çek buradan patronuna sesleniyorum arkadaşlarımızın hakları ödenmezse direnişi büyüteceğiz ayne ilet bunu" dedi.

"BU SALTANATI BOZACAĞIZ"

Limter-İş Genel Sekreteri Hakkı Demiral de "Tersanelerde, madenlerde ve inşaatlarda işçiler ölmeye, sömürülmeye devam ediyor. Devlet, Çalışma Bakanlığı ve iktidar sermayenin verdiği direktif doğrultusunda hareket ediyor. Üreten biziz sermaye bizim emeğimiz üzerinden saltanat sürüyor bu saltanatı bozacağız" açıklamasında bulundu.

EYLEM

DİRENİŞ NÖBET EYLEMİYLE DEVAM EDİYOR

Kaldıraç'tan Kutay Soybil, Devrimci İş adına Doğan Adalı, Dev Tekstil-iş adına Okan Karaçam, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Dev Yapı-İş Genel  sekreteri Nihat Demir de birer konuşma yaparak direnen İnşaat-İş üyelerinin yanında olduklarını haklarını alana kadar beraber mücadele edeceklerini söyledi. Türkerler Holding önünde direniş nöbet eylemiyle devam ediyor.

gözaltı-4

İşçiler basın açıklamasının ardından başlattıkları nöbet sırasında gözaltına alındılar.