Tarihe Adana Görüşmesi olarak da geçen toplantılarla ilgili düzenlenen anma etkinliklerinin ilki Yenice’de, Tarsus Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılırken, Yenice’de önce Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen üst düzey bürokratların katıldığı Yenice’deki törenler kapsamında İnönü-Churchill Parkı’nın açılışı da yapıldı. Açılışta İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ve diğer katılımcılar söz aldı. Ardından Yenice Görüşmesi'nin gerçekleştirildiği vagonda anı defteri imzalandı. İnönü ve Churchill görüşmesinin fotolarından oluşan fotoğraf sergisi, yurttaşın beğenisine sunuldu.

Yenice’deki programa katılanlar trenle Adana’ya geçti. Anma etkinlikleri kapsamında Adana’da 75. Yıl Sanat Galerisi’nde ‘Tarihi Değiştiren Buluşma 80 Yaşında’ başlıklı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Arıkan’ın üstlendiği panele konuşmacı olarak gazeteci-yazar Altan Öymen, Prof. Dr. Türkolog Mehmet Fuat Bozkurt, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Köylü katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ayşe Gülsün Bilgehan, “Bu sabah Yenice’de o küçük vagondaydık. 80 yıl öncesine dönmüş gibi hissettik. Herkese vefasından dolayı teşekkür ediyorum. 70 milyon insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’na girmekten nasıl sıyrıldığımızı yeniden gördük. Hep barış olsun” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucularından, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından İsmet İnönü’ye hayranlığımız daima devam ediyor. 2. Dünya Savaşı’na girmemek için verilmiş çok önemli bir mücadele var. 2. Dünya Savaşı’nın zor koşullarından ötürü yokluk, açlık çektiğini söyleyen bir gence, ‘Ben sizi belki ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım’ diyerek hepimizi hala duygulandıran sözleri vardır. Her koşulda Cumhuriyetimizin kurucularının izinden gitmeye devam edeceğiz.”