Bugün yapılan ikinci oylamada Rishi Sunak 101 milletvekilinden destek aldı. Sunak'ı Ticasret Bakan Yardımcısı Penny Mordaunt 83 oyla izledi. Dışişleri Bakanı Liz Truss 64, Tom Tugendhat 32 ve Kami Badenoch 49 milletvekilinden oy aldı.

Dün yapılan birinci oylamada da eski Maliye Bakanı Rishi Sunak 88 oyla ilk sırada yer almıştı. Sunak'ı 67 oyla Mordaunt, 50 oyla Truss, 40 oyla Badenoch, 37 oyla Tugendhat ve 32 oyla Braverman izlemişti.

VERGİLER EN ÖNEMLİ SORUN

BBC'ye konuşan Sunak, kendisinin de diğer tüm adaylar gibi vergileri azaltmak istediğini, ancak bunun sorumlu bir şekilde yapacağını söyledi. Vergileri azaltmakta kararlı olduğunu belirten Truss ise halkın modern ve birlikte hareket eden bir Muhazafakar Parti istediğini söyledi.

Sürekli en az oy alanın eleceği turlar son iki adayın kalacağı 21 Temmuz'a kadar sürecek. Ardından yaklaşık 160 bin Muhafazakar Parti üyesi, iki isimden birinin parti lideri ve başbakan seçilmesi için oy kullanacak. Seçimin galibi 5 Eylül'de açıklanacak.

Başbakan Boris Johnson, liderlik yarışında hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıkladı. 7 Temmuz'da istifasını açıklayan ve partisinin yeni lideri seçilene dek başbakanlık görevini sürdüreceğini duyuran Johnson, kabinesindeki bakanları kendisinin yanında olmaları için ikna etmeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu söylemişti.