BBC’nin haberine göre, Nadhim Zahawi, "hayat pahalılığıyla mücadele" gündemli olarak ABD'de banka ve çeşitli kurum yetkilileriyle görüşecek.

Ancak Zahawi'nin ziyareti İngiltere'de tartışmalara neden oldu.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi ise Zahawi'nin ABD ziyaretini eleştirerek, Maliye Bakanı'nın "İngiltere'ye odaklanması gerektiğini" savundu. Ziyaretin kamuya maliyeti de muhalefetin tepkisini çekti.

Hükümeti hayat pahalılığı konusunda adım atmamakla suçlayan İşçi Partisi'nin Milletvekili James Murray, Zahawi'nin "uluslararası gevezeliğe gittiğini" söyledi.

Zahawi ise eleştirilere karşı kendisini savunarak, "Uluslararası zorluklara karşı, uluslararası bir çaba göstermeliyiz" dedi.

Başbakan Boris Johnson'ın istifasını açıklamasının ardından Muhafazakar Parti liderliği ve Başbakanlık için Dışişleri Bakanı Liz Truss ve eski Maliye Bakanı Rishi Sunak yarışıyor.

Partinin yeni lideri ve İngiltere'nin yeni başbakanı 5 Eylül Pazartesi günü belli olacak.

Ancak adayların, gittikçe yakıcı hale gelen geçim sıkıntısı sorunuyla nasıl baş edecekleri henüz netleşmiş değil.

İNGİLTERE'DE GEÇİM SIKINTISI

İngiltere'de yıllık enflasyon oranı yüzde 10,1 ile son 40 yılın en yüksek düzeyinde. Hayat pahalılığı ise gittikçe daha geniş bir kesimi etkisi altına alıyor.

Ülkenin enerji piyasası düzenleme kurulu, şirketlerin Ekim itibarıyla bireysel kullanıcılara kesebileceği yıllık faturaların üst limitini yüzde 80 artırarak 3.549 sterline (yaklaşık 75 bin TL) çıkardı.

Maliye Bakanı Zahawi, bu kış yoksulların yanı sıra ortalamaya yakın geliri olan insanların da elektrik ve doğ