Sözcü'nün haberine göre, Temyiz Mahkemesi Yargıcı Rabinder Singh yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme Yargıcı'nın verdiği "ayrıntılı ve dikkatli" karara müdahale edemeyeceğini söyleyerek, konuyla ilgili daha fazla temyiz başvurusu olmayacağını belirtti.

RUANDA'YA GÖNDERİLMELERİ BEKLENİYOR

Karara göre, İngiltere'deki kaçak göçmenleri Ruanda'ya götürecek ilk uçuşun yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Başbakanlık, sığınmacıları Ruanda'ya götürecek ilk uçuşun yarın planlandığı gibi devam edeceğini açıkladı. Sözcü, "Kesinlikle yarın bir uçuş olmasını planlıyoruz" dedi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞINI ETKİLEMESİ BEKLENTİSİ

İçişleri Bakanlığı'nın planına göre, ülkeye izinsiz girenler sığınma başvuru taleplerinin değerlendirilmesi için Ruanda'ya gönderilecek. Hükümet yetkilileri stratejinin, insan kaçakçıları tarafından işletilen küçük teknelerle Fransa'dan tehlikeli geçişleri caydıracağını savunarak, durdurulmaması gerektiğini söylüyor.

İçişleri Bakanı Priti Patel programı ilk kez duyurduğunda, Ruanda ve İngiltere arasında yapılan göçmenlik ortaklığını "düzensiz sığınma sistemini kontrol etme stratejisi" olarak nitelendirmiş, "Ruanda ile ortaklığımız, düzensiz sığınma sistemini kontrol etme ve insan kaçakçılarının iş modelini kırma stratejimizin önemli bir parçasıdır" demişti.