Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov, Rusya'ya uygulanan ambargolar ve en son Kaliningrad krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "NATO'yla muhtemel savaşta vurulacak ilk yer Londra olacak" demişti.

ABD'den sonra Ukrayna'ya en fazla destek veren ülke olan İngiltere'de Muhafazakar Parti hükümetinin Ukrayna'ya mali destek için Rus milyarderlerin dondurulan mal varlıklarına el koyarak kaynak oluşturmayı planladığı belirtildi.

HAZİNE VE İÇİŞLERİ ORTAK ÇALIŞIYOR

The Guardian'ın haberine göre Truss, Kanada'da uygulandığı gibi İngiltere'nin de bu yöntemi tercih etmesini savunarak, "Konsepti destekliyorum. Kanada yasayı yeni geçirdi. Bu, İçişleri Bakanlığı ve Hazine ile ortaklaşa üzerinde çalıştığımız bir konu" dedi.

SAVAŞIN MALİYETİ YIL SONUNDA 1 TRİLYON DOLARI BULABİLİR

İngiltere yasalarına göre Rus milyarderlerin varlıklarına erişim en uzun süre olarak 56 gün donduruluyor, ancak bu süre uzatılabiliyor. Ukrayna'da savaşın maliyetinin ise yıl sonuna kadar 1 trilyon dolar olması bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus saldırıları sonrası Ukrayna'nın altyapısına doğrudan verilen zarar 100 milyar doları geçtini söyledi. Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal da "Halihazırda 750 milyar dolar olarak tahmin edilen kurtarma planı için kim ödeme yapmalı? Kurtarmanın ana kaynağının Rusya ve Rus oligarklarının el konulan varlıkları olması gerektiğine inanıyoruz. Rus yetkililer, bu kanlı savaşı başlattı. Bu büyük yıkıma onlar neden oldular ve bundan sorumlu tutulmalılar" dedi.
Rusya'nın dondurulan varlıkları, çeşitli tahminlere göre 300-500 milyar dolar arasında değişiyor.