Üç anket şirketi, Memleket Partisi’nin ve genel başkanı Muharrem İnce’nin 14 Mayıs seçimlerindeki oy potansiyelini incelendi.

Buna göre Memleket Partisi’nin Meclis’e girme ihtimali çok düşük. Muharrem İnce’nin alacağı oy dolayısıyla cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasıysa yüksek ihtimal.

Türkiye 14 Mayıs’taki seçimlere giderken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ‘muhalefetin oylarını böleceği’ gerekçesiyle eleştiriliyor.

Yüzde 30’luk bir oy potansiyeli bulunduğunu öne süren İnce ise hedefini ikinci tura kalmak olarak belirledi. İnce ikinci tura kalacağından emin bir şekilde açıklamalar yaparken, araştırmalar tam tersini söylüyor.

ÜÇ ANKET

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın görüştüğü şirket yöneticileri İnce ve Memleket Partisi’ne dair ellerindeki verileri açıkladı.

MetroPOLL

Prof. Özer Sencar’ın yönettiği MetroPoll Araştırma’ya göre Memleket Partisi’nin oyu ocakta binde 3 iken, şubatta yüzde 2,7’ye, martta yüzde 3,4’e çıktı. Sencar, nisanda bu oranın yüzde 5’i geçebileceğini öngörüyor.

Buna göre marttaki ankette İnce’ye oy vereceğini söyleyen kesimin yüzde 38’i daha önce AKP’ye, yüzde 30’uysa CHP’ye oy vermiş.

PanoramaTR

PanoramaTR’ye göre İnce yüzde 10, Memleket Partisi’yse yüzde 5’ten fazla oy alıyor. Bu seçmelerin, ikinci turda yüzde 50’si Kılıçdaroğlu’na, yüzde 30’u da Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor.

Ankete göre İnce’yi destekleyen katılımcıların yüzde 17,3’ü daha önce AKP’ye, yüzde 15,9’u CHP’ye, yüzde 10’u İYİ Parti’ye, yüzde 4,5’i MHP’ye oy verdiğini söyledi.

Türkiye Raporu

Türkiye Raporu yöneticisi Can Selçuki’nin 16 Mart’taki araştırmasına göreyse İnce yüzde 16, Memleket Partisi yüzde 8,2 oy alıyor. Selçuki, İnce’nin girdiği kavgalardan ötürü enerjisinin yıprandığını ve oyunun barajın altına indiğini tahmin ediyor.