Haber: Fatoş Erdoğan

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda yapılan basın açıklamasının ardından saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı.    

photo_6039708442316356278_y

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'ndan oluşan İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu'nun, TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda yaptıkları ortak basın açıklamasını İMOK Sekreteri Süleyman Solmaz okudu.

Açıklamada, "13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Bu karanlığa teslim olmayacağız ve izin vermeyeceğiz. Doğru ve şeffaf bilgi akışını sağlamakla sorumlu kurumlar, olayın hemen ardından halkın haber alma hakkını engelleyen yayın yasağı ve sosyal medya kısıtlamasını uygulamıştır.

Endişe içerisindeki yurttaşlarımızın haber alma hakkı engellenirken bu kısıtlama bilgi kirliliğinin artışına yol açılmıştır. Bu saldırının sorumlularının tüm bağlantılarıyla ortaya çıkarılmasının ve cezalandırılmasının hepimizin beklentisi, kamu erkinin ise sorumluluğu olduğunu yeniden hatırlatıyoruz. İstiklal saldırısı gibi masum insanların kayıpları üzerinden yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız. Bizler, bu ülkenin emek ve meslek örgütleri olarak, geleceğimiz ve çocuklarımız için bombaların patlamadığı bir Türkiye İstiyoruz!

Ülkemiz için barış içerisinde, laik, demokratik ve çağdaş bir yaşamı savunmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Basın toplantısında söz alan  İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç, İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç, TMMOB İstanbul İl Sekreteri Seyfettin Avcı, İstanbul Eczacı Odası adına Sedat Güçlü, İSMMMO Başkanı Erol Demirel, yaptıkları konuşmalarda ülkede korku ikliminin yaratılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Laik, çağdaş, demokratik bir ülke için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Meslek odaları temsilcileri, TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda yaptıkları basın açıklamasının ardından saldırının gerçekleştiği noktaya ellerinde karanfillerle yürüyüş düzenledi. Burada saygı duruşunun ardından karanfilleri saldırının gerçekleştiği noktaya bıraktılar.

photo_6039708442316356280_yphoto_6039708442316356281_y