İYİ Parti lideri Akşener'in İkizdere'de uğradığı saldırının ardından bu kez benzer bir provokasyon girişimi İstanbul'da yaşandı. İmamoğlu, Eyüpsultan'da bir grup tarafından protesto edildi.

Eyüpsultan Yeşilpınar Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, törenin ardından alandan ayrılırken bir grup mahalleli tarafından saldırı girişimiyle karşılaştı. Proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini belirten grup, İmamoğlu'nun makam aracını durdurmak istedi. Polisin uzaklaştırmak istediği grup önce İmamoğlu'nun koruma aracına ardından da makam aracını yumrukladı. Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu adlı kadın yere düşerek hafif yaralandı.

İMAMOĞLU: "BU İŞİN SONUNDA BURADA MUTSUZ OLACAK KİMSE YOKTUR"

İmamoğlu, "Burada yeşil alanına da önemsiyoruz. Hiçbir yeşil alanın kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Bazı vatandaşlarımızın kaygıları olabilir. Bu kaygılar üzerinden başka cümleler yada tavırlar geliştirmek isteyen olabilir. Burada hiç bir parkın yok oluşunu sağlamayız. Tam aksine pırıl pırıl parkları var edeceğiz proje ile" ifadesini kullandı.