İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin metro projelerini tamamlamak için yurtdışından aldığı kredinin AKP döneminden kalan borç için haczedilmesine izin veren Vakıfbank'ı eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin parasının haczedilmesine izin veren Vakıfbank'ı eleştirdi.

"TELEFONLARA DAHİ ÇIKMIYORLAR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin metro projelerini tamamlamak için bulduğu döviz cinsinden kredinin haczedilmesine izin veren Vakıfbank'ı eleştirdi. İmamoğlu, "Kamu bankalarının tutumları, davranışları tümüyle ahlak dışıdır. Yıllardır kamu bankalarıyla çalışırım. Bu kadar dibe çökmüş bir yönetici tavrını hiç görmedim" dedi.

"PARA YATAR YATMAZ TL'YE ÇEVİRİP MÜTEAHHİTE YATIRMIŞLAR"

Sözcü'den Deniz Zeyrek'e açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Para hesaba yatınca aynı gün dövizi bozarak müteahhit firmanın hesabına aktarıyorlar. Kredinin hesabımıza geldiği bilgisini biz söylemediğimize göre Vakıfbank paylaşmıştır. Bu da suçtur. Ayrıca, birincisi bu tarz tanımlı proje paralarına haciz konulamaz. İcra İflas Kanunu'nun 82. Maddesi'nin birinci fıkrasına göre devlet malları haczedilemez. Bu para metro projesi içindir ve metro devlet malıdır. İkincisi Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'dir. Proje paraları, şartlı bağışlar haczedilemez. Bu üç ihlal nedeniyle de Vakıfbank, icra dairesi yetkilileriyle ilgili suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

"TALİMATLA ÇALIŞIYORLAR"

Vakıfbank yönetimini eleştiren İmamoğlu, "Talimatlı bir siyasi müdahale olduğu net. 2016-2019 arasına ait borca karşı yapılmış bir işlem. Arkadaşlarımız bir ödeme takvimi üzerinde uzlaşma görüşmeleri yapıyordu. Artık farklı fırsatlarla yönümüze devam edeceğiz. Kamu bankalarının tutumları, davranışları tümüyle ahlak dışıdır. Yıllardır kamu bankalarıyla çalışırım. Bu kadar dibe çökmüş bir yönetici tavrını hiç görmedim. Telefonumuza çıkamıyor, konuşamıyorlar. Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Koca koca yöneticiler orada koltuk işgal ediyorlar. Türkiye'nin en itibarlı olması gereken kamu bankası güvensiz bir kuruma dönüşmüş durumda" şeklinde konuştu.