İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bugün yaptığı ‘terör’ iddialarıyla ilgili olarak “Yalan söylemeyi ve iftira atmayı kendine huy edinmiş bir kişiyle karşı karşıyayız. Ülkemiz için, milletimiz için gerçekten ciddi bir güvenlik sorunudur Sayın Bakan. Sözleri acıdır. İnsanlarımızı bölen, kurumlarımızı ne yazık ki bölen bir anlayışa sahip bir dile sahiptir. Bunun tedbirinin alınması lazım” oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekipleri tarafından İstiklal Caddesi’ne değer katmak adına restore edilen Beyoğlu Sineması, Muammer Karaca Tiyatrosu, Botter Apartmanı ve Metro Han’nı gazetecilerle birlikte gezdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi’nde basın mensupları ile birlikte yaptığı turda soruları yanıtladı.

İmamoğlu’na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bugün yaptığı “terörist iddiası” açıklamaları ve “Gündemimizde İBB’ye kayyum ataması yok” sözleri soruldu.

‘YALANI TESCİLLİ BİR İNSANDIR’

Soylu’nun daha önce yaptığı İBB’de teröristler var” açıklaması sonrası açılan davada 41 kişinin yargılandığını ve bu kişilerin hepsinin beraat ettiğini hatırlatan İmamoğlu şöyle konuştu:

“O bakımdan yalanı tescilli bir insandır. Yine ‘557 terörist’ deyip 86 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanını zan altında bırakan bir açıklama yapmıştır. Hışımla böyle çok kötü bir görüntü alan bir biçimde haykırarak, Meclis’te konuşan bu zat, ‘557 terörist’ demiştir. Üstünden bir seneyi aşkın süre geçmiştir. Ve ortada hiçbir şey yoktur.”

‘EVİNDEN BİLE KOVUYORLARDIR BUNU’

Soylu’nun açıklamalarının devlet görevlilerini de zor durumda bıraktığını belirten İmamoğlu, İçişleri Bakanı ile ilgili sert ifadeler kullandı:

“Yalanına, iftirasına devam ediyor. Yazılar yazacağım, daha önce yazdığım gibi iftiralarına dönük. Bana cevap bile veremedi kurumlar. Hem bakanlık veremedi hem valilik veremedi. Hatta birbirlerine pas attılar. Şimdi bu iddialar için de yazı yazacağım ben. Bizzat yollayacağım. Adım gibi eminim, buna da cevap veremeyecekler.”

“Benim bildiğim içişleri bakanı az konuşur, çok iş yapar. Gizemlidir. Çünkü bu ülkenin namusu, şerefi ona aittir, benim de dahil. Ama bu öyle birisi değil. Gizem gösterir. Oturur. Sakin durur. Ayda bir konuşur. Her gün konuşuyor. Herkesin tweetine cevap veriyor. Her vatandaşa cevap veriyor. Böyle içişleri bakanı olur mu ya? Evinden kovarlar bu adam. Bence evine bile huzura giremiyordur yani. Evinden bile kovuyorlardır bunu. Milletimiz, memleketimiz inşallah bu kötü dilden, bu kötü ve ahlak dışı dilden, yalan dolu iftira edilen bir an önce kurtulur.”

İSTİKLAL CADDESİ YASAKLARI

İmamoğlu’na, İstanbul Valiliğince İstiklal Caddesi’nde alınan bazı yasaklar da soruldu. İBB Başkanı bu soruya da şu cevabı verdi:

“Ben, etkinlik vesaire bu tür konulara aynı gözle bakmıyorum. Süreci irdeleyeceğiz. Güvenlik tedbirleri açısından yanında olduğumuz kararlar var, ama bazı hususların süresiz bir şekilde tariflenmesine de bir o kadar karşıyım. Bunların makul süreleri olmalı. Sayın Vali’mizle bir araya geliriz, konuşuruz. Ondan sonra gerekli açıklamayı yaparım”