İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Kızılcahamam'da "CHP Genel Başkanı, belediyelerinde tek bir kişinin bile işinden çıkarılmayacağı konusunda namus sözü vermişti. Seçimden sonra sadece İstanbul'da 15 bin kişiyi ekmeğinden ettiler. Namuslu isen bunun gereğini yap bakalım. Bunun yerine de ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı olan 45 bin kişiyi işe doldurdular" iddiasına yazdığı bir mektup ile yanıt verdi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI BİLGİ KAYNAĞINI DÜZELTSİN"

İmamoğlu, "Kendisine yalan yanlış ifadelere göz yummasın diye, bizimle irtibat kursun diye Sayın Cumhurbaşkanı'na da bugün sabah saatlerinde bu mektubumu yolladım. Oradan net, gerçek bilgileri görebilir. Bilgi kaynağını düzeltsin Sayın Cumhurbaşkanı" diyerek mektup yazdığını açıkladı. İYİ Parti'nin düzenlediği Kalkınma Kongresi'ne katılan İmamoğlu, panel çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"BİR SORUSU VARSA İBB BAŞKANI'NA BİZZAT SORABİLİR"

"Bir sorusu varsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na bunu bizzat sorabilir" çağrısında bulunan Başkan İmamoğlu, "Sormama tercihini kullanıp, davet etmeme tercihini kullanıp, bunları bu şekilde ekranda söylemesinin Türkiye'm adına talihsizlik olduğunu düşünüyorum. Tabii bu, dikkati başka yerlere çekme çabası. Biz, işimize bakıyoruz. Her gün iş üretiyoruz Allah'a şükür. Yani İstanbul'da 10 tane, 4’ü hiç başlanmamış metroyu yapıyoruz; başlattık. Diğerlerini bitiriyoruz. Bir yandan hizmete açıyoruz. Daha birçok şey… Onlarca kreş yapıyoruz. İnsanımıza dokunuyoruz. Bu zor günlerinde, milyonu aşan hanede vatandaşımızın evinde, ona destek oluyoruz. Allah şahit ki, 2,5 senedir bir Allah'ın bir kulu ne gördü ne şahit oldu o veren elin, alan görmediği bir biçimde yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu ‘45 bin insan işe alındı’ vesaire cümleleri için de yani şunu ifade edeyim: AK Parti’nin Grup Başkanvekili, ‘İstanbul'da 45 beş bin’ dedi. Aradan iki hafta geçti, İçişleri Bakanı, ’33 bin’ dedi mecliste. Şimdi yine kendisi, ‘45 bin’ diyor" hatırlatmasında bulunan İmamoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"21 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN İŞE ALINDI"

"Ben de az önce gerçek sayıyı açıkladım, yine açıklıyorum. 21 binin biraz üzeri bir sayıda insan alındı ve bu insanların nasıl işe alındığı da tek tek, kalem kalem belli. Ne kadarı sınavla alındı? Ne kadarı kanun gereği alınmak zorundaydı; alındı. Çünkü taşeron kadrosundan kurum kadrosuna geçti vesaire. Gelelim ‘terörist’ meselesine. Ben 10 gün önce, Sayın İçişleri Bakanı'na yazı yazdım. Bizzat kendim, bizzat şahsına. Bu ‘500 küsur terörist dediği sayıyı kimdir? Kimlerdir? Bize yaz, gönder; biz de bilelim.’Bir. İki; devletin kurumlarından bu insanlar temiz kağıdı alıp biz de işe başlıyor. Bunun terörist olduğunu ifade edip ve bunu afişe edip de birilerine terörist damgası vuran bir kısım medyayı da kınıyorum. Yani o insanların, ‘terörist’ diye fotoğraflarını yayınlıyorlar. Devletin bakanı çıkıp, ‘500 küsur kişi isim listesi var elimizde’ diyor. Ben, yazı yazdım kendisine. Yazıyı da ekine koydum. Bütün bu bilgileri de yazdım. Kendisine yalan yanlış ifadelere göz yummasın diye, bizimle irtibat kursun diye Sayın Cumhurbaşkanı'na da bugün sabah saatlerinde bu mektubumu yolladım. Oradan net, gerçek bilgileri görebilir. Bilgi kaynağını düzeltsin Sayın Cumhurbaşkanı."

"İMZASINI İSTANBUL'UN LEHİNE ATSIN Kİ, İŞLERİMİZ ENGELLENMESİN"

"Bir de bizim yapmak isteyip de yapamadığımız, kendi imzasına ait bir kısım işlere de onay versin de işimize engel olmasın. imzasını esirgemesin bizden Sayın Cumhurbaşkanı. Ne imzaymış bir de! Yani o imza, İstanbul'dan esirgeniyor, ama İstanbul'un dışında herhangi bir şehirden esirgenmiyor. İstanbul'dan imzasını esirgemesin, işlerimizi hızlandırsın. O kıymetli imzalarını lütfen İstanbul ‘un işleri için atsın. Yoksa insanlar, ‘Sevdam İstanbul’ diye ifade ettiği bu kente dair olan sözlerine inanmamaya başlayacak. Buna maruz kalsın istemem. ‘İmzasını İstanbul'un lehine atsın, ki işlerimiz engellenmesin’ diyorum. Benim cevabım bu. Ama işimize devam ediyoruz."