CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak kararının Yargıtay tarafından onanmasına yönelik tepkiler sürerken, gözler İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya çevrildi.

Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "hakaret" suçundan Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması, 1 Haziran tarihinde görülecek. 

Son duruşmada savcı, İmamoğlu hakkında hapis cezası ve siyasi yasak talebinde bulunmuştu.

ŞIK "SİYASİ YASAK GETİRECEKLER" DEMİŞTİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, iktidarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getireceğini, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu da tutuklayacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Şık "Geçtiğimiz hafta PKK’ye karşı başlatılan Pençe-Kilit harekâtını da iç siyasete yönelik bir hamle olarak mı görüyorsunuz?" sorunu şöyle yanıtlamıştı:

"Evet, tamamen iç siyaseti konsolide etmek üzerine yapılmış bir harekât. ‘İyi de seçime daha çok var’ diyebilirsiniz ama bu harekâttan sonra Kürt hareketine karşı yeni planların devreye sokulacağını düşünüyorum. Az önce İmamoğlu’na siyaset yasağı gelecek, Kaftancıoğlu tutuklanacak dedik ama HDP de kapatılacak. Bundan yana kimsenin kuşkusu yok."