İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun yarın saat 10.00'da İBB'ye yönelik terör soruşturmasına dair açıklama yapacağını duyurdu.

Ongun'un açıklaması şöyle:

"Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın 10.00’da İBB’ye yönelik terör soruşturması hakkında konuşacak. Sosyal medya hesaplarımızdan yayını canlı olarak izleyebilirsiniz."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İBB ve bağlı şirketlere yönelik “terör soruşturması” sonucunda, güvenlik soruşturması yapılmadan personel alımı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Bakanlık yaptığı açıklamada "İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu" ifadelerini kullanmıştı.

RELATED VİDEO

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.