İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan İmamoğlu, “İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor. ‘Millet ittifakı’ kazanacak ve geçiş sürecinde büyük sorunların çözülmesi gerekiyor” dedi.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

İstanbul’da 24 Ocak'ta etkili olan kar yağışında, bir balık restoranında yemek yediği görüntüler nedeniyle hedef gösterilen ve MOBESE kayıtları sosyal medyada yayılan İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Peşini bırakmayacağım. Benim, ailemin böyle izlenmesi kabul edilemez. Sayın Vali’ye de sordum. Mesaj attım ve o mesaj duruyor. Kayıtlara geçsin istedim. Cevap gelmedi. Sadece görüntüler verilmemiş, montajlanmış da. Kim servis etti o görüntüleri?”

"İKTİDAR BİZ HATA YAPMADIĞIMIZ SÜRECE KAYBEDECEĞİNİ GÖRÜYOR"

"Cumhurbaşkanı adaylığı" sorularına, kendisinin ekonomi ve pahalılık konularına yoğunlaştığı söyleyerek yanıt veren İBB Başkanı, şunları söyledi:

"Parlamenter sisteme kesinlikle dönülmeli ancak enflasyon, faturalar ve pahalılık konularından uzaklaşılmamalı. İktidar biz hata yapmadığımız sürece kaybedeceğini görüyor. ‘Millet ittifakı’ kazanacak ve geçiş sürecinde büyük sorunların çözülmesi gerekiyor."

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir Cuma namazında karşılaşmalarını da şöyle aktardı:

“Namaz kılıyorum ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geldiğini söylediler. Namazdan sonra bir odada sohbet edildi. Başkaları da vardı. Ben konuşmadım. Yaklaşık 40 ceviz kırdım ve yedim. Sonra da ayrıldık.”