İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ, inşaatına 2018 yılında başlanan ve Bakırköy Şube Müdürlüğü ile Zeytinburnu Hizmet Binası olarak hizmet görecek binayı tamamladı. Vatandaşların kullanımına açılan Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki binanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımıyla yapıldı. 

"100’E YAKIN NOKTADA SU BASKINLARINI ENGELLEDİK"

"Pandemi dönemini fırsat bilerek, İstanbul'da uzun yıllardır ihmal edilmiş altyapı sorunlarını giderdik" diyen İmamoğlu’nun tören konuşması satır başlarıyla şöyle:

"Pandemi sürecinde, 100’e yakın noktada, İstanbul'da su baskını, sel gibi ortamlarda, ne yazık ki nahoş görüntülerin oluşmasını engelleme noktasında büyük emek sarf ettik. İşte bu sıcak günde de bu bina ve buna benzer bütün yatırımlarımızın, bütün işlerimizin, İstanbul halkına hizmet sunma çabası içinde koşturan, bütün alın teri döken emekçilerimizin hepinizin huzurunda alın terlerine, emeklerine, hizmetlerine teşekkür ediyorum."

"İSKİ, ne yazık ki arzu ettiğimiz tarife imkanlarının sağlanmamasına rağmen, bu zorlukları aşamamamıza rağmen, elinden gelen en üst seviyede yatırımı ihmal etmeden, süreçleri yönetme kabiliyetini ortaya koyuyor. İBB tarafından su tüketim miktarı üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, İstanbul’da neredeyse 19 milyona yakın insana İSKİ üzerinden su sağlanıyor. Bu, aslında gizli nüfusu bize gösteriyor. Bu kadim kentin, böylesi hayati ihtiyacının ama mecliste ama diğer kurumlarda hak ettiği itibarı, hak ettiği işletme kolaylığını elde etmesi şarttır."

"Hiçbir yerde siyasi parti ismi anmadan, siyasi partilere bu işi mal etmeden yatırımları yaptığımızı ve milletimize armağan ederken de görevimizi yerine getirdiğimizi, altını çizerek belirtiyoruz. Sebebi şu: Bu anlayışın doğru olduğunun önemle insanlarımıza aktarılmasıdır. Gerçekten bu anlayış doğrudur. Bu bizi birleştirir, bütünleştirir, buluşturur, bir arada konuşmamıza, bir arada düşünmemize, bir arada fikir üretmemize sebep olur. 16 milyon insana hizmet etmenin kutsal bir iş. Bu kutsal görevin içinde bulunmanızdan dolayı, bence kendinizi şanslı hissetmelisiniz."