İmamoğlu, “Spor bilinci yüksek ve bütün branşlara ilgisi yüksek bir şehir olmak arzusundayız. Yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Hem kentimize bu değişimi yaşatmak hem de 16 milyon insanımızla dünyanın en güzel olimpiyatlarını bu şehirde gerçekleştirmek için çok çalışacağız ve hep birlikte başaracağımıza da eminim” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Spor Kulübü’nde faaliyet gösteren 2 bin 500 alt yapı sporcusu ve aileleriyle bugün, Sultangazi Cebeci Spor Kompleksi’nde bir araya geldi. Buluşmaya eski İBB Başkanı Nurettin Sözen ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş de katıldı.

Programda gençlere seslenen İmamoğlu, kulübün geçmişten bugüne çok özenli çalışmalar yaptığını belirterek, kulübün kurucusu Nurettin Sözen’e teşekkür etti. İmamoğlu, şöyle konuştu:

“CENTİLMENLİĞİ UNUTMAMAK LAZIM"

 Geçmişten bugüne elbette 4 yıla yakındır kulübümüzü yöneten değerli başkanımız sayın Fatih Keleş’e ve yönetici arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. Aslında hemen önümde duran çok kıymetli sporcularımıza, kadın- erkek bütün branşlarda kulübümüze özel başarılar taşıyan, burada bulunan çocuklara ve hatta bütün Türkiye’nin örnek aldığı kişiler olmaları, aynı zamanda bizim geleceğe dair hem olimpiyatlarda hem diğer tüm turnuvalarda büyük başarılara göz dikmemizi sağlayan siz kıymetli sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Buna en güçlü şekilde elbette devam ettiğinizi diliyorum. Hayatımın en büyük şansı, gerçekten küçük yaşta çok özel bir beden eğitimi öğretmeniyle bilinçli bir şekilde sporla buluşmam bulmuştur. Her zaman minnetle yad ederim. O aldığım eğitim, hayatım boyunca benimle oldu. Spor kültürü, sporcu olmak, bir arada çalışabilmek, takım oyuncusu olmak, başarıya odaklanmak ama aynı zamanda centilmenliği unutmamak, dürüst olmak, müsabakanın kurallarına göre yapılmasını dönük prensipleri elde etme hususunda çok özel bir yeri vardır.

SPOR, BİREYLERE DİSİPLİNLİ OLMAYI ÖĞRETİR

 Kesinlikle spor, toplumların sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde çok önemli bir yer tutar. Spor, sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda insanın zihinsel olarak da zinde olmasını sağlar. İşte spor bireylere, çok özel birtakım özellikle kazandıran bir alan. Adil ve sportmence mücadele etme bilinci, azimli ve disiplinli olmayı, bir takımın parçası olarak, ortak bir hedef için mücadele etmeyi, dostluğu, barışı, kardeşliği ve hatta güzel ahlâkı, aslında iyi insan olmayı öğretir. O bakımdan bu karakter özelliklerine sahip olan bir toplumun da asla ve asla kötü günleri yaşamayacağı kesindir. İşte öyle bir toplum daha güçlü, adil ve çok özel bir geleceğe doğru yol alır. Bugün adil rekabetten, sportmenlikten nasibini alan değerli bir toplum olmayı hepimizin hedeflemesi şarttır. İşte bu nedenle çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmaları bir toplum için çok kıymetli. Bunun için çok çalışıyoruz. Sağlıklı toplum, vicdanlı, adaletli ve yüksek ahlâklı bir toplumdur. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözünün hafızalarımızdan asla çıkmaması gerekiyor.

SPORCULARIMIZA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tabii böyle bireylerin yetişmesi, özel bjr süreci yönetmeyi gerektirir. Fiziki ve mental gelişimi, beslenmesi, uyku düzeni, antrenman programı gibi birçok aşamasının sıkı sıkıya takip edilmesi şarttır. Sevgili sporcularımızın ve velilerimizin bu anlamdaki özverisini özenli bir biçimde takip eden çok özel bir ekibimiz vardır kulübümüzde. Sporcularımıza, spora olan tutkuları ve azimleri, ailelerine de onlara verdikleri destek ve yüksek karakterli evlatlar yetiştirmek için gösterdikleri çabadan dolayı gerçekten toplumumuz, milletimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. 187 takım ve 21 branş ile 3 bin 500 sporcuya sahip olmak çok özel. 30 yılı aşkın bu süreç içerisinde tüm spora kazandırdığı değerler, katıldığı organizasyonlarda göğsümüzü kabartan İstiklal Marşı’mızı bütün dünyayı dinleten, bayrağımızı göndere çektiren değerli sporcular yetiştirmiş olması ve nice madalyaları kazandırmış olması, işte bütünüyle bu başarının altına imza atan herkesi tebrik ediyorum.

2036’DA OLİMPİYATLARI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Sizler bu kıymetli kulübümüzün çok değerli bireylerisiniz. İstanbul’da bizler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak istiyoruz. 2036 yılında İstanbul Olimpiyatları’nı hep birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Paralimpik oyunları da hep birlikte İstanbul’da gerçekleştirmek istiyoruz. Tabii ki ilk hedefli sporcularımızın 2024 oyunlarında başarılı olmaları ve madalyalar kazanmaları. 40’ın üzerinde sporcuyu olimpiyatlara getirme konusunda hedef koyan bütün eğitimcilerimizin, antrenörlerimizin ve sporcularımızın şimdiden yolları açık olsun diyerek tebrik etmek isterim.

SPOR BİLİNCİ YÜKSEK BİR ŞEHİR OLMA ARZUSUNDAYIZ

 Esas olan 2036’da bu kente olimpiyatları kazandırmak, bu kentin olimpiyatlara ev sahipliği yapması sadece tesislerle, spor salonlarıyla mümkün değildir. Sadece bir belediyenin ya da o ülkenin hükümetinin maddi, manevi arkasında olmasıyla mümkün değildir. Bir şehrin olimpiyatları gerçekleştirebilmesi için spora dair toplumsal bilince sahip olmaları önemli bir başlangıç noktasıdır. Bizler tam bu noktada İstanbul kentinde yediden yetmiş yediye bütün insanlarımızın spor yaptıkları, hareketli bir yaşam elde ettikleri ve aynı zamanda sağlıklı oldukları bir kent var etmek istiyoruz. O bakımdan spor bilinci yüksek ve bütün branşlara ilgisi yüksek bir şehir olmak arzusundayız. Yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Hem kentimize bu değişimi yaşatmak hem de 16 milyon insanımızla dünyanın en güzel olimpiyatlarını bu şehirde gerçekleştirmek için çok çalışacağız ve hep birlikte başaracağımıza da eminim.

HEDEFLERİNİZ VE YOLCULUĞUNUZ AÇIK OLSUN

 Bu salonda şu anda 2036 olimpiyat oyunları için ve paralimpik oyunları için hedef koyduğumuz, bu konuşmayı dinleyen çocuklar arasında 13 yıl sonra ‘Altın madalyayı ben kazanacağım’ diyenler vardır diye düşünüyorum. Hedefleriniz ve yolculuğunuz açık olsun. Sağlıklı günler diliyorum. Ben kıymetli başkanımın huzurunda bu kulübe imzayı atan ve bu kulübü kuran güzel emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”