İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis cezası ve siyasi yasak süreci öncesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de dar bir ekiple toplantı yaptığı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı’nın ardından Saray’da, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın’la İmamoğlu gündemiyle karardan bir gün önce bir araya geldiğini yazdı.

Saymaz'ın iddiasına göre, Erdoğan, İmamoğlu'na verilecek olası yasağa ilişkin, “İmamoğlu ceza alırsa bizi nasıl etkiler?” diye sordu. Topkantıda bulunan Prof. Ertan Aydın'ın ise Erdoğan'a “İnşallah böyle bir şey olmaz. Bu karar çok aleyhimize olur” diye yanıt verdi. Toplantıda bulunan İbrahim Kalın ve Ömer Çelik ise herhangi bir yorum yapmadı.

Erdoğan, ceza kararıyla ilgili suskunluğunu Malatya mitinginde bozmuş ve “Ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle ilgisi yok” ifadelerini kullanmıştı.

Saymaz’ın, “Eğer bu kararın kendisiyle ilgisi yoksa niçin duruşmadan bir gece önce Beştepe’de İmamoğlu zirvesi gerçekleştirildi” diye sorduğu yazısında ilgili şu cümleler yer aldı:

“Tarih, 12 Aralık.

Gece.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinesiyle toplandı.

Kabine toplantısı saat 19 sularında bitti.

Erdoğan, kabinede alınan kararları açıklamak üzere kamera önüne geçerek, 45 dakika konuştu.

Açıklama bitiminde bakanlar dağılırken…

Cumhurbaşkanı ise Beştepe’de kaldı.

Bu kez partisindeki yakın çalışma ekibini topladı.

Ekip şu isimlerden oluşuyor:

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın.

Gizli toplantının tek gündemi vardı.

Bir gün sonra, yani 13 Aralık’ta, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Ekrem İmamoğlu Davası.

Sözde Türkiye’de yargı bağımsızdı.

Gel gör ki…

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışında en güçlü rakiplerinden biri olan İmamoğlu’nun yargılandığı davayı, ertesi gün kararın çıkacağı içine doğmuş (!) olmalı ki,

Beştepe’de masaya yatırdı.

İlk sözü Erdoğan aldı.

“İmamoğlu ceza alırsa bizi nasıl etkiler?” diye sordu.

Aydın, “İnşallah böyle bir şey olmaz” dedi.

Erdoğan, “Neden?” diye sordu.

Aydın, pozitif bir seçim kampanyası yürüttüklerini, dış faktörlerin etkisiyle, belirledikleri gündemin dışına savrulmaktan endişelendiğini söyledi. Kontrol dışına çıkacak unsurların kampanyaya olumsuz etki yapabileceğini anlattı.

“Efendim, biz durumumuzu düzelttik. Her şey iyi gidiyor. Bu karar çok aleyhimize olur” dedi.

Erdoğan, “Niye aleyhimize olsun? Ben de geçmişte ceza aldım. Herkes alabilir” diye karşılık verdi.

İddia o ki…

Kurtulmuş, Aydın’ı destek verirken…

Kalın ve Çelik sustu ve yorum yapmadı.

Bir AKP’li yönetici ise “Ceza almalı. Yaptığı ortada mı kalsın!” diye karşı çıktı. Hatta MHP lideri Bahçeli’nin de bu yönde düşündüğü ileri sürüldü.

Erdoğan, “Yargı bağımsızlığına güvenin” dedi ve toplantıyı bitirdi."