İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rumeli Hisarı-Aşiyan Füniküler Hattı'nın açılışına katıldı.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada "Bizim için bir özel tarafı da bu hattımızın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocalarının hayatlarını kolaylaştırmak adına güzel hizmetler sunacak olması. Üniversitelerinde kararların demokratik bir biçimde alınmasını istedikleri için ne yazık ki uzun süredir cezalandırılan ve türlü eziyetlere maruz bırakılan öğrenciler ve hocalarımız en azından bu hizmetle hayatlarında bir rahatlık yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bu hat, son yıllarda yapılan yanlış uygulamaların işlere nasıl yansıdığının çarpıcı bir özeti diyebiliriz. Bu hattın ihalesi, Mart 2017'de yapılıyor, süreç başlatılıyor. 800 metrelik bu hat 2019'da bitirilmeliydi iş planına göre. 2019 başında geldiğimizde burası terk edilmiş bir şantiye olarak teslim aldığımız yerlerden bir tanesi. Çünkü finansı planlanmadan ihale yapılmıştır. Ayrıca ihale sürecinde de öyle enteresan hataları tespit ettik ki kimsenin aklı almaz. Birçok teknik sorunun varlığı da işin başka boyutuydu."