Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır" diyerek duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geldi ve Genel Merkez önünde kendisini bekleyen yurttaşlara hitap etti. 

Kılıçdaroğlu, kürsüye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktı. Ardından kürsüye, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ olacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş davet edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi önündeki karşılamanın ardından sosyal medya hesabında Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“İnanıyoruz ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Millet İttifakı olarak, ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız.”