Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya, özel güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak katledildi. Türkiye'de dün doktorlar sağlık çalışanlarına karşı şiddeti protesto için 2 gün iş bıraktı.

Konya'da bir cami imamı, cuma hutbesinde greve çıkan doktorları hedef gösterdi, öldürülmelerine hak verdiğini söyledi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Kayalar Camisi'nin imamı, doktorların iş bırakma eylemiyle ilgili şunları söyledi:

"MİLLETİN ALEYHİNE"

"Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir.

"Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim."

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

TABİP-SEN görüntüleri yayınlayarak, imam hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Açıklamada, "Tüm acil servisler hizmete açıkken, cuma namazında devleti temail eden memur olarak doktoru hedef göstermek mi senin işin hadsiz? TABİP-SEN olarak bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hekimlere daha fazla öldürüleceksiniz diyen hadsiz derhal görevden alınmalı" denildi

SİYASİLERDEN JET TEPKİLER

imam_1

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "İktidar 'Sen hastaneden boş döndün, öldürmez misin' diyebilecek kadar alçalan imamı suça azmettirmekten derhal açığa alıp yargılamadığı sürece cinayetlerin gerçek failidir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise skandal ifadelere şöyle tepki gösterdi: "Millet nasıl bölünür, nasıl birbirine kırdırılırın videosu! İşte gerçek beka sorunu! İmam: İğnen yapılmazsa doktoru öldürmez misin?"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Camide cuma hutbesinde doktorlara yönelik 'öldürmez misin, dövmez misin' diyen müptezelin insanlıkla da Müslümanlıkla da ilgisinin olmadığı açıktır. Bu zır cahil, hadsiz imam derhal görevden alınmalıdır" ifadelerini paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, "Hoca efendi, sen akıllı ol. Doktorlara karşı şiddeti meşrulaştıracağın yere cemaate doktorların isyan etmesine neden olan ortamı ortadan kaldırmaları konusunda telkinde bulun. Kediyi uyandırmamak için elbisesini kesen Hz Muhammed'in çizgisinden ne kadar uzaksınız" dedi.