Çanakkale merkezli olarak 14 ilde yürütülen ve 84 kişinin “FETÖ şüphelisi” olarak gözaltına alındığı operasyonda ilginç bir iddia gündeme geldi. Gözaltına alınanların “filyasyon sürecini umursamayarak virüsü bilinçli olarak yayma eğiliminde olduğu” öne sürüldü.

MİT destekli olarak Çanakkale'deki yürütülen ve 14 ilde 84 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Kovid-19 virüsünü yayma iddiası gündeme geldi. AA’nın haberine göre, “Kovid-19 olan örgüt mensuplarının filyasyon sürecini umursamayarak kaçak olarak halkın arasına çıkıp virüsü bilinçli yayma eğiliminde olduğu” iddia ediliyor. Operasyon ile “Çanakkale'deki öğrenci, esnaf, aile ve mahrem il yapılanması ile finans ağının çökertildiği” ifade ediliyor.

( Fotoğraf: Çanakkale Emniyet Müdürlüğü / Anadolu Ajansı)

HAKLARINDAKİ İDDİALAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların “cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine maddi yardım ettiği”, “internet ve oyunlar üzerinden kriptolu cihazlarla haberleştiği”, “Kovid-19 olan örgüt mensuplarının filyasyon sürecini umursamayarak kaçak olarak halkın arasına çıkıp virüsü bilinçli yayma eğiliminde olduğu”, “çok sayıda örgüt üyesinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma planları” olduğu öne sürüldü. Operasyonda, bir miktar para, USB bellekler ve silahın yanı sıra Zaman gazetesi Kitap ekinin 100. sayısı da “ele geçirilen suç unsurları” olarak servis edildi.