Antalya’da sokak röportajı sırasında iktidarı eleştirdiği için önce gözaltına alınıp, ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen İsmail Demirbaş'a sosyal medyada destek büyüyor. Karara tepki gösteren yurttaşlar, Demirbaş'ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Antalya’da sokak röportajı sırasında iktidarı eleştiren 49 yaşındaki İsmail Demirbaş, 24 Ekim tarihinde evi basılarak, gözaltına alınmıştı. İsmail Demirbaş, adli kontrol şartıyla bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada “Ülkemin geldiği duruma üzülüyorum. Ben bildiklerimi söylemeye devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Demirbaş ikinci kez konuştuğu bir sokak röportajında yine iktidarı eleştirince bir kez daha gözaltına alınmış ve hakkında bu kez ev hapsi kararı verilmişti. Ev hapsi kararına itiraz etmek için bir gün sonra adliyeye giden ve dilekçe veren Demirbaş hakkında tutuklama kararı verilmişti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Twitter'da #ismaildemirbas etiketi ile yapılan paylaşımlarda, Demirbaş'ın serbest bırakılması talep edildi. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasına girdi.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/gundem/sokak-roportajinda-iktidari-elestiren-yurttas-tutuklandi/