İkizdere'de İş makinalarının yol çalışması yaptığı alandan çıkartılan köylüler, köy girişinde oluşturdukları ve nöbet tuttukları çadırlarda direnişlerini bugünde sürdürdü.

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkendere Vadisinde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı için çalışmalar devam ediyor. 3 günlük aranın ardından dün sabah saatlerinde çalışmaya başlayan iş makinaları, çalışmalarını sürdürüyor. Dün olduğu gibi bugün de vadiye çıkan bütün yolları kapatan askerler, köylülerin alana ulaşmasını engelledi. Jandarma, iş makineleri ve çalışanları korumaya alırken, köylüleri çalışma alanına sokmadı. Çalışmalar, jandarma eşliğinde yeniden başlatıldı.

CHP'Lİ HEYET KÖYLÜLERİ ZİYARET ETTİ

Ağaç kıyımına tepki gösteren CHP'li Mehmet Bekaroğlu “Buradaki halkın 2 gündür morali bozuldu. Pandemi var, hiçbir destek gelmiyor. Herkese ceza yazıyorlar ve bu güzelim doğa elimizden gidiyor. Burada akan dereden dün Ordu milletvekilimiz kırmızı benekli alabalık yakaladı. Şuan dere tamamıyla taşla dolmuş durumda. Geçen gün Hayati Yazıcı gelip ’Burayı 10 sene içerisinde eski haline getireceğiz’ demiş. Hayatı Yazıcı sen tanrı mısın? Nasıl eski haline getireceksin. Bir tane ağaç kaç senede yetişiyor?" dedi. Bekaroğlu, “Biz burada işlenen doğa cinayetine karşı çıktık. İnsanlar, tarih buna şahit olsun. Nefes aldığımız sürece karşı çıkmaya devam edeceğiz. Gücümüz bu kadarına yetiyor. Bu vadi buradaki 3 köyün değil. Burası bütün Türkiye’nin. Bu zenginlikler yok ediliyor" diye belirtti.

İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

İş makinelerinin çalışmaya yeniden başlamasının ardından köylüler de bölgeye gitti. Köylüler ile birlikte çalışmalara engel olmak isteyen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, iş makinesinin üzerine çıkarak, çalışmaları durdurmak istedi.

KÖYLÜLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Köylüler, tapulu arazilerine iş makineleriyle girilmesine karşı suç duyurusunda bulunmak üzere İlçe Jandarma Karakolu'na gitti.