Rize İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi'nde, Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen köylülerin mücadelesi devam ediyor. Bölgede çadır kuran köylülere belediye başkanları, STK’ler, çevreciler ve sanatçılar da destek veriyor.

KÖYLÜLERİN DİRENİŞİ 5ÎNCİ GÜNDE

Muğla’nın Milas ilçesindeki İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı yapımına karşı ağaçların kesilmesine izin vermemek için nöbet başlatan İkizköylülerin direnişi 5. gününde devam ediyor. Cumhuriyet’te yer alan habere göre;  CHP’li vekiller, çadır kuran köylülerin yanına giderek çevre hareketine destek verdi, birlikte nöbet tuttu.

KÖYLÜLER BAYRAMI DA ÇADIRDA GEÇİRDİ

Kurban Bayramı’nı çadırda geçiren köylülerin yanına CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Muğla milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay geldi, nöbet alanındaki İkizköylüler ve İkizköy’ün dostları ile buluştu. Tanal, Alban ve Erbay geceyi Akbelen nöbet alanında geçirdi. Sabah bayram kahvaltısı da alanda hep birlikte yapıldı.

"DOĞANIN TALANINA KARŞI SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve yurttaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda yaşıyoruz. Ancak doğanın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi. Köylülerin hazırladığı pankartlara yardım eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “Doğa katliamına son verelim” çağrısı yaptı.