Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3 çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Rıdvan O. isimli erkeğe 49 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Rıdvan O. isimli erkeğin iki çocuğunu ve bir yeğenini 7 yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakmaktan yargılandığı davada karar çıktı. Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmada Rıdvan O. isimli erkeğe 49 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR FAİLİNİN AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, cinsel istismara maruz bırakılan çocuklardan birinin okulda öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkan olayda “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılanan sanık Rıdvan O., hakkındaki iddiaları reddetti. Sanığın avukatı, müvekkilinin beraatına karar verilmesini istedi.

"ZİNCİRLEME SURETTE ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARI" SUÇUNDAN CEZA

Dosya savcısı ise, önceki duruşma verdiği mütalaasını tekrarlayarak, “Sanığın çocukların babası ve dayısı olması ve tutuklanmış olması nedeniyle aile tarafından baskı altında bulunduğu, gerek soruşturma ve gerekse kovuşturma aşamalarında daha sonra alınan beyanlarında, alınan ilk beyanlarının kurgudan ibaret olduğunu beyan etmiş iseler de mağdurların bu yöndeki beyanları yerine olay anına ilişkin alınan sıcağı sıcağına beyanlara itibar edilmesi gerektiği bu nedenle suçun işleniş biçimi ve sanığın mahkeme süreçlerinde pişmanlık göstermemiş olması ile sanık hakkında verilecek hapis cezalarında takdiri indirimsiz üst hadden hüküm kurulması gerektiği anlaşılmakla sanığın her bir mağdura işlediği suçlar nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılmasını" talep etti. Savcı, sanığa iki çocuğuna yönelik, “Zincirleme surette çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, yeğeni olan çocuğa ilişkin ise “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ceza verilmesini istedi.

TOPLAMDA 49 YIL HAPİS VERİLDİ

Mahkeme alınan son sözlerin ardından kararını açıklayarak, sanık hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçlaması ile 2 çocuk bakımından ayrı ayrı 15 yıl ve 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bir diğer mağdur çocuğa yönelik de “Nitelikli cinsel taciz” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Sanık hakkında bir çocuk yönünden “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlaması ile de 7 yıl hapis cezası verildi. Sanığa toplamda 49 yıl 2 ay hapis cezası verildi.